Jedna z ulic v Nice ponese Bianchiho jméno

Jedna z ulic v Nice ponese Bianchiho jméno

Vedení francouzského Nice, rodného města zesnulého Julese Bianchiho, se rozhodlo, že na jeho počest pojmenuje jednu ze svých ulic.

Bianchi se narodil v roce 1989 v Nice. Za svou kariéru byl dvakrát korunován šampionem, a to v roce 2007 ve francouzské odnoži Formule Renault 2.0 a o dva roky později se radoval z titulu v evropské sérii Formule 3.

V roce 2011 se Bianchi poprvé objevil ve Formuli 1 jakožto testovací jezdec Ferrari a dva roky na to získal angažmá u Marussie, pro kterou získal první dva mistrovské body v historii týmu. Jenže pak přišla osudová deštěm promočená Velká cena Japonska, během které mladý Francouz těžce havaroval a upadl do kómatu. O rok později zasáhla svět královny motorismu zdrcující zpráva, že Bianchi zemřel.

Město nacházející se ve Francouzské riviéře se rozhodlo vzdát hold Bianchimu. V pondělí to oznámili starosta Nice Philipe Pradal a prezident regionálního koncilu Provence-Alpes-Cote d’Azur Christian Estrosi. Jeho jméno ponese bývalá ulice Rue du Sapin.

Ceremoniál se bude konat 23. ledna v 16:45 na rohu současné Rue du Sapin a ulice Pierreho de Coubertina.

Tento týden oznámil také francouzský tým Tech 1 Racing, že bude podporovat sdružení Julese Bianchiho zobrazením jejich loga na čtyřech monopostech, které budou letos závodit v evropském poháru Formule Renault 2.0. V roce 2012 s tímto týmem usiloval pětadvacetiletý pilot o titul ve Formuli Renault 3.5.

Sdílejte na:
Zavřít