Massa si může vůz z VC Brazílie, který mu Williams daroval, i přes návrat nechat

Massa si může vůz z VC Brazílie, který mu Williams daroval, i přes návrat nechat

Felipe Massa dostal od Williamsu na rozloučenou svůj vůz, se kterým závodil v Brazílii. Potvrdil, že i přes to, že se vrací, si monopost může ponechat.

Na konci loňské sezóny tým z Grove daroval Massovi monopost z VC Brazílie, jehož design byl speciálně upraven – logo Martini nahradilo jeho jméno. Ale o několik týdnů později se mu Williams ozval s prosíkem, zda se nemůže vrátit, protože potřebují náhradu za Valtteriho Bottase, kterého si přetáhl k sobě Mercedes.

„Je můj, je můj. Vůz jsem viděl před dvěma dny v továrně a na jedné straně je mé jméno. Z toho, co se stalo v posledních dvou závodech, obzvlášť v Brazílii, mám skvělý pocit. Byl to nejlepší pocit. Pak se všechno změnilo. Moje srdce mne přesvědčovalo, abych pokračoval, tak jsem jej následoval,“ zkonstatoval Massa v rozhovoru s Autosport.com. „Bylo to malé překvapení, když mě Claire zavolala, aby se mne zeptala, zda můžu odvolat svůj odchod, ale určitě jsem připravený a motivovaný. Se závoděním jsem neskončil.Těšil jsem se na jinou sérii, ale pak se všechno změnilo – stále se necítím starý a jsem připraven znovu se vrátit.“

Pětatřicetiletý rodák ze Sao Paula se tento víkend účastní Závodu šampionů v Miami. Prozradil, že původně plánoval strávit víkend po restauracích, ale jelikož se vrací do služby, tak musel najet na tréninkový režim jezdce F1.

„V Miami opět trénuji. Pravidla všechno změnila, takže to bude zcela nové auto. Způsob, jak jej řídit, se budeme muset naučit během osmi testovacích dní. Jsem připraven týmu předat všechny své zkušenosti a pomoci mu být co nejkonkurenceschopnější.“

Nezapomněl také popřát svému bývalému kolegovi Valtterimu Bottasovi, jenž bude v Mercedesu měřit síly s trojnásobným mistrem světa Lewisem Hamiltonem: „Doufám, že to pro Valtteriho bylo nejlepší řešení, když dostal možnost jít do Mercedesu. Je to tým, který vyhrál poslední tři tituly a jsem si jistý, že budou opět konkurenceschopní. Bylo to obrovské překvapení, když se Nico rozhodl skončit. Vrátil jsem se jen kvůli tomu.

Sdílejte na:
Zavřít