ROC 2017: Vettel naprosto suverénně ovládl Pohár národů, titul věnoval Schumacherovi

ROC 2017: Vettel naprosto suverénně ovládl Pohár národů, titul věnoval Schumacherovi

Ačkoliv byl tým Německa indisponován a reprezentoval jej pouze Sebastian Vettel, tak nakonec slavil titul. Němec po předání cen také zavzpomínal na Schumachera.

V nedělním Poháru národu v Miami nastoupil za tým Německa jen čtyřnásobný mistr světa Vettel, jelikož jeho kolega Pascal Wehrlein, který po ošklivě vypadající nehodě z předešlého dne, dal na radu lékařů a raději se stal po zbytek víkendu divákem.

Rodák z Heppenheimu, kterému se včera nedařilo a vypadl již v základní skupině, byl ale plně motivovaný, což ukázal i na trati. I přes to, že pilot Ferrari byl v nevýhodě oproti ostatním – barvy své země hájil sám, všechny své konkurenty zajezdil do země a neporažen se mohl těšit z vítězství. Triumf následně věnoval svému krajanovi, sedminásobnému mistru světa, Michaelu Schumacherovi.

„Závod šampionů je skvělá soutěž, ale včera jsem vypadl velmi brzo. Proto jsem se chtěl ujistit, že Státy neopustím s prázdnou. Vykročil jsem levou nohou, ale pomohlo mě to vzít to vážněji. Dnes jsem chtěl být na trati déle. Ihned jsem našel rytmus a bylo to celkem fajn oproti včerejšku. S auty jsem si dnes rozuměl. Ale tak to funguje: někdy se probudíte a jde to, jindy zase ne. Zjevně to vyšlo, ale samozřejmě by bylo milejší sdílet vítězství s Pascalem,“ shrnul Vettel své účinkování v Závodu šampionů a přiznal, že u posledního rozjezdu mírně zaváhal: U toho posledního jsem byl celkem nervózní,  a proto jsem se ocitl v mírné nevýhodě. Naštěstí jsem to dokázal napravit a vyhrát! Doufám, že se zase do Miami vrátíme, protože podle mne je to nejlepší místo konání, které jsme kdy měli.“

Nezapomněl také na Schumachera, se kterým získal pro Německo šest vítězství v řadě a svůj triumf mu věnoval:  „Ano, celé jsme to začali spolu a na začátku mě toho hodně naučil. Samozřejmě by bylo fajn, kdyby tu byl. Všem nám chybí.“

Sdílejte na:
Zavřít