Jsou Ecclestoneho dny v F1 sečteny? Vícero médií tvrdí, že ano

Jsou Ecclestoneho dny v F1 sečteny? Vícero médií tvrdí, že ano

Poslední měsíce jsou plná překvapení. Nejprve šokující odchod Nica Rosberga do závodnického důchodu a nyní pravděpodobný konec Bernieho Ecclestona, který by měl skončit na konci tohoto měsíce.

V průběhu tohoto týdne jsme informovali o tom, že už je kompletní prodej Formule 1 odsouhlasen. Kontrolu nad královnou motorismu převezme na konci měsíce společnost Liberty Media.

Ačkoliv Ecclestone loni po odkoupení části akcií právě americkým koncernem tvrdil, že by si přáli, aby zůstal ještě další tři roky, tak nyní je jeho budoucnost ve Formuli 1 na spadnutí.

S překvapivou zprávou přišlo Sky Sports News, podle kterého by měl šestaosmdesátiletý Brit po dlouhých 40 letech svou pozici odevzdat a údajně mu byl nabídnut post čestného prezidenta.

„Musíme se podívat na to, jak to napravíme. Nemá to co dočinění s mými podmínkami, nýbrž s tím, jakým směrem se chtějí ubírat,“ vysvětlil Ecclestone tiskové asociaci, o jehož pozici by se mělo dělit více lidí.

Do Liberty přicházejí stále nová zvučná jména. Po bývalém manažerovi 21st Century Fox Case Careym by se tam měl objevit Sean Bratches, jenž pracoval ve vedení ESPN. V F1 by měl získat funkci obchodního zástupce a starat se o sponzoring a marketing. Sportovní stránku by měl dostat na starosti bývalý šéf Mercedesu Ross Brown.

Ještě než se vůbec prodej práv Formule 1 uskutečnil, tak už hledali Ecclestone spolu s tehdejším majitelem CVC Capital, kdo by jej mohl nahradit. „Beztak by se to stalo. Musíme to naplánovat, pokud už tu nebudu, protože budu mrtvý nebo tak něco. Bylo na čase to udělat,“ připustil Ecclestone a dodal: „F1 jim patří, takže rozhodnutí, koho chtějí, záleží na nich.“

Mimo Ecclestona by také měli skončit šéf Skupiny WCC Martin Sorrell, bývalý šéf společnosti Unilever Jean-Marc Huet a bývalý šéf asijské pobočky Exxon Mobil Seng Kwa. Naproti tomu Caryeho předchůdce Peter Brabeck-Letmathe by měl zůstat.

Sdílejte na:
Zavřít