Začátek nové éry F1: Ecclestone končí, nahradí jej Carey!

Začátek nové éry F1:  Ecclestone končí, nahradí jej Carey!

Bernie Ecclestone v pozici výkonného ředitele Skupiny Formule 1 končí, stejně tak s největší pravděpodobností i ve Světové radě motorsportu. Jeho nástupcem bude Chase Carey.

V pondělí večer bylo potvrzeno, že šestaosmdesátiletý Brit o svůj post výkonného ředitele přišel. Byl mu nabídnut titul čestného prezidenta, ale jak sám přiznal, tak o tom, co bude jeho nová funkce obnášet, nemá tušení.

„Dnes jsem byl sesazen. Jednoduše jsem pryč,“ povzdechl si Ecclestone v rozhovoru pro Auto Motor und Sport. „Je to oficiální. Už společnost nevedu. Moji pozici dostal Chase Carey. Moje nová pozice je nějaký americký pojem. Je to něco jako čestný prezident. Mám  tento titul, i když nevím, co znamená.“

A jak bude vypadat jeho budoucnost? „Moje dny v kanceláři budou teď o něco klidnější. Možná v budoucnu navštívím nějakou velkou cenu. Stále mám ve Formuli 1 spoustu přátel a dost peněz na to, abych si mohl dovolit jet na závod,“ zkonstatoval Brit, který dohlížel na královnu motorismu dlouhých 40 let.

Ohledně dalšího působení ve Světové radě motorsportu je značně skeptický: „To pochybuji. Nejprve si o tom musím promluvit s Jeanem Todtem.“

Celá záležitost bude formálně potvrzena v úterý. Mimo jiné se dozvíme, co bude klíčovým úkolem Brawna a bývalého šéfa ESPN Seana Bratchese.

Sdílejte na:
Zavřít