Hülkenberg: Nové vozy budou brutálně rychlé

Hülkenberg: Nové vozy budou brutálně rychlé

Pilot Renaultu Nico Hülkeberg tvrdí, že nová generace vozů Formule 1 je „brutálně rychlá“ v simulátoru a slibuje, že vozy budou náročnější na řízení, hlavně při delších vzdálenostech.

Němec, který pro nadcházející sezonu přestoupil z Force Indie do Renaultu, očekává, že mnoho zatáček, do kterých v minulosti musel brzdit, se letos pojede na plný plyn, díky zvýšenému přítlaku.

„Nové vozy jsou v simulátorů brutálně rychlé,“ řekl Hülkenberg magazínu Auto Motor und Sport poté, co strávil den v simulátoru Renaultu s novým vozem. Ten má být odhalen 21. února.

„Zatáčky 3 a 9 na barcelonském okruhu budou absolutně na plný plyn. V minulosti tohle dokázaly jenom vozy Red Bullu nebo Mercedesu.“

Hülkenberg očekává i další změny jako následek nových regulí. Například DRS podle něj bude mít větší efekt, ale třeba v Monaku zase bude mnohem těžší se se širším vozem vejít mezi bariéry.

„DRS bude mnohem výkonnější. Ale v Monte Carlu nebudete schopni předjíždět, s takto širokým vozem budete jenom jezdit veprostřed silnice a to je všechno.“

Auta budou také těžší k řízení díky zvýšeným přetížením v zatáčkách. Hülkenberg tedy stejně jako všichni ostatní piloti musel mnohem více cvičit během zimní pauzy, než tomu bylo v minulých sezonách.

„Já už jsem začal trénovat před Vánoci a pokračoval jsem v tom hned po Novém roce. Dvě hodiny ráno, dvě hodiny odpoledne. Speciální trénink pro krk. Všem můžu slíbit, že řídit vozy bude opět velmi těžké.“

Sdílejte na:
Zavřít