Už zítra začíná třetí sezona Virtual GP závodem na Imole!

Už zítra začíná třetí sezona Virtual GP závodem na Imole!

Česká profesionální soutěž ve virtuálním závodění Virtual GP zítra vstoupí do své již třetí sezony, tentokrát s titulárním sponzorem Thrustmaster.

My budeme celý letošní ročník sledovat i na našem na webu, kde po každém závodě naleznete souhrn a informace o další akci. Tentokrát sezona bude zahájena na legendárním italském okruhu Imola. Přímý přenos s komentářem můžete sledovat od 13:00 zde.

Závodníci k volantům usednou už ve 12:10, kdy začne trénink. Od 13:10 budou v kvalifikaci soupeřit o pole-position. Pak už na ně ve 14:00 na klasickém okruhu čeká 31 závodních kol. Jejich volba strategie bude klíčová, neboť letos bude šetření pneumatik hrát větší roli, než tomu bylo v minulých sezonách. Piloti budou mít na výběr ze tří sad pneumatik – superměkkéměkké a středně tvrdé. Můžeme se tedy dočkat několika rozdílných strategií, které mohou pole zamíchat.

Letos znovu uvidíme závodit některé staré známé tváře včetně dvojnásobného šampiona Virtual GP Michala Šmídla (na fotce) ze stáje Big Shock, nebo Jaroslava Honzíka, tentokrát ve voze Thrustmaster. Přivítáme ale i několik nováčků, například Andreje Chlebce, který se bude s již ostříleným Danielem Liščákem střídat za volantem TP-Link. Kompletní soupiska jezdců je k dispozici zde.

Pokud o Virtual GP slyšíte prvně, můžete si zde prohlédnout všechny předchozí závody. Pro více informací o průběhu letošního ročníku Thrustmaster Virtual GP, jednotlivých závodů a dalších pravidlech můžete nakouknout sem.

Pro diváky si organizátoři připravili i soutěž a to o luxusní švýcarské hodinky Certina. Jak se do soutěže zapojit a vyhrát naleznete zde.

Sdílejte na:
Zavřít