Briatore maluje čerty na zeď: Ferrari nebude mít ani letos na titul

Briatore maluje čerty na zeď: Ferrari nebude mít ani letos na titul

Ferrari se v posledních letech trápí a nemůže najít ten správný recept jak se vrátit zpět na výsluní a opět pravidelně vítězit. Ovšem podle Flavia Briatoreho tomu nebude letos jinak.

Loňská sezóna byla pro italskou stáj velkým zklamáním. Ačkoliv se několikrát oba jezdci Ferrari na pódiu objevili, tak ani jednou to na vítězství nestačilo. V celkovém hodnocení skončili třetí s šedesátibodovým mankem na druhý Red Bull Racing.

Ani s letošní formou Maranellských to Briatore nevidí vůbec růžově, ba naopak. „Tým je pořád stejný. A když tentýž pekař peče chléb v totožné troubě, potom chutná pořád stejně,“ čímž narážel v rozhovoru se Sky Sports HD 24 na fakt, že ve Ferrari jsou stále ti samí lidé, tudíž šance na titul jsou mizivé: „Ani v roce 2017 nebude mít Ferrari šanci na titul.“

Letošní změny v pravidlech inženýry, kteří chtějí vždy dokázat, že mohou dosánout ještě většího výkonu, příliš ovlivnily. A to hraje do karet Red Bullu,“ je přesvědčen šestašedesátiletý Ital, jenž se objevuje na Velkých cenách již jen zřídka.

A podaří se vůbec někomu smazat náskok Mercedesu? I přes to, že si Lewis Hamilton značně užíval i mimo závodní dráhu, by to nemělo mít dopad při jeho cestě za mistrovským titulem. To si alespoň myslí Briatore.

„Vloni si užíval také ještě jako DJ a lyžař, ale teď se vrátí, aby v šampionátu dominoval.“

Poté, co Nico Rosberg oznámil svůj odchod do závodnického důchodu, se spekulovalo o tom, že Mercedes projevil zájem o angažování dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa. Údajně měla německá stáj žádat o Španělovu smlouvu. To ale nyní rodák z Verzuola vyvrací: „To je klep! Niki Lauda nechtěl vidět detaily Fernandovi smlouvy. Tyto titulky nejsou podložené.“

Sdílejte na:
Zavřít