Kubica o Formuli 1: Zvládl bych závodit na 80 % tratí

Kubica o Formuli 1: Zvládl bych závodit na 80 % tratí

Polský závodník a někdejší vítěz velké ceny Formule 1 řekl, že by se rád vrátil do kokpitu vrcholového monopostu. Připouští ale, že start v závodním víkendu je nepravděpodobný.

Robert Kubica patřil mezi velké naděje formulového sportu. V roce 2007 ošklivě havaroval na okruhu Gillese Villeneuvea v Kanadě. Z incidentu se ale rychle vzpamatoval a o rok později na stejné trati získal svůj první a jediný triumf.

Stopkou kariéry na několik let se mu stala nehoda při závodech rallye v roce 2011, kde si vážně poranil rameno. Kubica se s pohmožděninami dlouhý čas léčil a postupně se stále spekulovalo o jeho možném návratu. Nakonec se ale polský jezdec nikdy nedočkal.

Nyní se nechal slyšet, že by vůz formule 1 rád znovu testoval. „Před třemi lety mi nabídli vyzkoušení vozu Formule 1, ale necítil jsem se na to dostatečně připravený,“ uvedl Kubica v rozhovoru pro Motorsport.com. „Vím, že některé šance přijdou pouze jednou, ale v té době jsem neměl jistotu o tom, že co dělám, je správné.“

Dnes by prý dvaatřicetiletý závodník odpověděl jinak. „Odpověděl bych, že ano. Rád bych zkusil vůz Formule 1. Chybí mi to vzrušení. Zkoušel jsem mnoho simulátorů a jsem přesvědčený o tom, že bych zvládl asi 80 % současných tratí. Uznávám, že bych kvůli svému zdravotnímu stavu nemohl závodit na všech,“ dodal Kubica.

Sdílejte na:
Zavřít