Podle Wolffa bude spolupráce Bottase a Hamiltona fungovat

Podle Wolffa bude spolupráce Bottase a Hamiltona fungovat

Toto Wolff věří, že si Valtteri Bottas a Lewis Hamilton budou jako týmoví kolegové rozumět. Po prvních dnech společné práce v jednom týmu z nich měl dobrý pocit.

Valtteri Bottas nahradí od nové sezony v Mercedesu Nica Rosberga, který šokoval svět F1, když jen pár dní po zisku svého prvního mistrovského titulu ohlásil konec kariéry.

Bottas už strávil první dny v továrně stříbrných šípů a podle Wolffa šlo zatím všechno dobře, díky čemuž je přesvědčen, že partnerství mezi mladým Finem a trojnásobným mistrem světa Lewisem Hamiltonem, pro kterého půjde již o 5. sezonu v Mercedesu, bude fungovat.

Balanc mezi Valtterim a Lewisem je fajn,“ řekl Wolff v oficiálním videu, které zveřejnil Mercedes na své internetové stránce. „Jsou dvě diametrálně odlišené povahy. Pro nás bylo hlavní zacelit díru, která vznikla odchodem Nica. Nico měl v týmu své úkoly a Valtteri je člověk, který bude schopen tyto úkoly splnit.

Věříme, že spolupráce a dynamika mezi oběma jezdci bude fungovat. Podle toho, co jsem viděl doposud, se u nás Valtteri zdomácněl velmi rychle.“

Mercedes plánuje veřejně odhalit svůj monopost pro sezonu 2017 později v průběhu února na okruhu Silverstone. Wolff prozradil, že i když jde vše podle plánu, lidé v továrně musí pořádně makat, aby stihli vše včas.

Nejedná se o žádné velké drama, což je pro nás důležité, ale pokud chceme být opět nejlepší, musíme neustále pracovat na novém autě. Současné období je náročné pro každého. V některých částech továrny pracují naši lidé téměř nonstop, abychom do začátku nové sezony připravili auto a motor, které budou opět nejlepší a zároveň spolehlivé.

Sdílejte na:
Zavřít