Potvrzeno: Formule E se vrací na zrenovovanou trať na Tempelhofu

Potvrzeno: Formule E se vrací na zrenovovanou trať na Tempelhofu

Už je potvrzené, že o závod u našich západních sousedů nepřijdeme. Bude se totiž opět závodit na bývalém letišti, Tempelhofu. A možná se dočkáme dvojité porce!

Na konci ledna dostali pořadatelé závodu v hlavním městě Německa od senátu ránu pod pás, protože novému obsazení senátu, straně Zelených, se závodění v centru nezamlouvalo, a proto dali závodu na Karl-Marx-Alle červenou.

V úvahu tedy přicházela alternativa návratu na již zmiňovaný Tempelhof, u kterého také visel otazník kvůli tomu, že letištní haly slouží jako ubytování pro uprchlíky.

Ale jak se zdá, tak tento problém byl vyřešen a 10. června se budou jezdci opět prohánět po letištní ploše. Před dvěma lety, kdy se objevil šampionát elektrických formulí na scéně, se trať ale nesekala s moc velkým uznáním, proto prošla rekonstrukcí. Na schválení závodu má také velký podíl starosta města Michael Müller, který je zastáncem této závodní série: „Závody s elektrickými motory jsou dobrou reklamou pro inovativní technologie a trvalou mobilitu ve městech. Elektromobilita je klíčem k ekologickým formám dopravy 21. století, do čehož je zahrnutý i Berlín.“

„Proto jsem velmi rád, že bude Formule E nadále závodit v našem městě. Fanoušky motorsportu tato událost fascinuje a současně to demonstruje před obrovským publikem efektivnost této technologie – a to neobyčejným způsobem před opravdu mimořádnou kulisou,“ vysvětluje Müller, jehož slova cituje německý web e-formel.de.

Vlastníci vstupenek se nemusí obávat: lístky jsou platné

Již zakoupené vstupenky jsou stále platné. Další informace organizátoři rozešlou poté, jakmile bude jasné přesné rozložení tribun a časový plán pro pit walk. 

Dvojitá porce Formule E na Tempelhofu jako bolestné za zrušení závodu v Bruselu?

Mimo jiné se také ještě projednává možnost dvojdenního závodu. Nejelo by se tedy jen v sobotu, nýbrž také v neděli. A důvod? Ani v Bruselu, kde by se mělo závodit 1. července, není vládě po chuti závod v městských ulicích. Tudíž se začalo spekulovat právě o dvojitém závodě v Berlíně po vzoru New Yorku a Montréalu.

Sdílejte na:
Zavřít