Barva nového McLarenu mě nezajímá, hlavně ať je rychlý, říká Alonso

Barva nového McLarenu mě nezajímá, hlavně ať je rychlý, říká Alonso

Veřejnost stále častěji spekuluje o tom, že by vůz McLarenu pro příští rok mohl mít oranžovou barvu. Fernanda Alonsa tento fakt nezajímá. Jediné, co chce, je rychlé auto.

Stáj z Wokingu v posledních dnech škádlí fanoušky na sociálních sítích svými příspěvky, kterými láká na odhalení nového vozu McLaren. Již nyní víme, že z názvu zmizí kultovní označení MP4, které nahradí první tři písmena z názvu stáje. Nový model nese označení MCL32 a je pravděpodobné, že bude alespoň z části oranžový.

„Nevím o tom nic. Něco jsem četl, podle všeho může být oranžový, černý bílý…“ rozhovořil se Fernando Alonso pro španělské AS. „Ptal jsem se vedení kvůli tomu, abych designu přizpůsobil vzhled své helmy, ale vše se dozvím až na oficiální prezentaci.“

„Ale více než oranžová mě zajímá to, co dvojnásobný mistr světa požaduje – aby bylo rychlé. Barva není tou nejdůležitější věcí,“ řekl dále pilot McLarenu.

Britský tým chtěl po znovuobnovení partnerství s Hondou rychle vítězit, ale realita byla krutá. Rok 2015 byl pro tým katastrofální a po mnoha technických problémech se stáj dočkala jen několika málo bodů Sezona 2016 už byla o něco lepší a vzestupný trend se očekává i letos. Alonso je ale s odhady opatrný. „Zak Brown (nový šéf McLarenu) uvedl, že letos bude těžké bojovat o vítězství. Ale kdo ví?

Já přemýšlím pozitivně. Jsme na tom lépe než kdy jindy. Tvrdě se na novou sezonu připravuji a udělám pro co možná nejlepší výsledky všechno,“ dodal Fernando Alonso.

Tímto obrázkem láká McLaren na představení nového vozu. Co si o tom máme myslet? 

Zveřejnil(a) SvětFormule.cz dne 2. únor 2017

Sdílejte na:
Zavřít