Týmy ukážou svůj potenciál již při testech v Barceloně, předpokládá Lauda

Týmy ukážou svůj potenciál již při testech v Barceloně, předpokládá Lauda

Niki Lauda je přesvědčený, že rozložení sil na startovním roštu se dozvíme letos tentokrát mnohem dřív, a to již při poslední fázi testů v Barceloně.

Týmy většinou při předsezónních testech nejezdí na sto procent a svoji pravou rychlost ukáží teprve v úvodním závodu sezóny. Lauda ale očekává, že se to letos změní, a to díky novým pravidlům: „Během prvních čtyř dní budou tyto testy sloužit k seznámení se s novými pravidly. Čtyři dny mezi testy budou sloužit k vývoji aktualizací.“

„Potom od 7. do 11. března budeme pracovat. Tentokrát se nikdo nebude držet vzadu a vykládat své karty až v Melbourne,“ vysvětluje Rakušan v rozhovoru pro švýcarský Blick. „Tentokrát chceme vědět, jak na tom na trati jsme.“

Co se týká nového vozu, tak tam je Lauda extrémně pozitivní a přidává se k ostatním osobám pohybujícím se v paddocku, kteří navnazují fanoušky na to, že vozy pro sezonu 2017 budou vypadat parádně.

„Viděl jsem ho, když to ještě byla základní konstrukce. Už od začátku jsem z něho nadšený,“ popisuje trojnásobný mistr světa z let 1975, 1977 a 1984.

„Širší auto s většími pneumatikami vypadá úžasně. Fanouškům se to bude zajisté líbit,“ uzavřel Lauda.

Předsezónní testy odstartují na barcelonském okruhu Circuit de Calanuya ve čtvrtek 27. února a budou rozděleny do dvou fází, a to od 27. února do 2. března a od 7.-10. března.

Sdílejte na:
Zavřít