Do Renaultu přichází nová posila: bývalý šéf aerodynamiky Red Bullu Machin

Do Renaultu přichází nová posila: bývalý šéf aerodynamiky Red Bullu Machin

Renault nabírá do svých řad nového člena, je jím Pete Machin. Do služby ale bude moci nastoupit až na začátku července.

Francouzská stáj potvrdila, že přijde do týmu Pete Machin, jenž nahradí současného šéfa aerodynamiky Jona Tomlinsona. Tomlinson se bude muset poté spokojit jen s pozicí zástupce.  

Poprvé se Machin objevil ve Formuli 1 v roce 1997 s týmem Arrows jako CFD inženýr, poté přestoupil k Red Bullu – tehdy ale tým vystupoval ještě jako Jaguar. Později se u Rakušanů podílel na vývoji ve větrném tunelu.

Ačkoliv nastoupí k Renaultu již v polovině sezóny, tak na přímém vývoji se bude podílet teprve až při vzniku monopostu pro sezonu 2018.

Generální ředitel Renaultu Cyril Abiteboul je z angažování Machina opravdu nadšený, protože si je dobře vědom jeho kvalit a dokonce označil jeho příchod za „vrchol náborového systému Renaultu“.

„V poslední verzi regulí je aerodynamika zásadnější než kdy předtím, takže to, že se k nám Pete připojil během tak vzrušující evoluce, bude obrovským benefitem. Do naší aktuální struktury zapadne. Očekáváme, že jeho práce přinese v průběhu roku své ovoce.“

U Francouzů bude Machin spolupracovat také mimo jiné s Bobem Bellem, který nesl podíl na zisku titulu v poháru konstruktérů. Za velké plus považuje to, že v týmu zná pár klíčových osob, se kterými již v minulosti spolupracoval, a že mají stejný cíl: dostat se zpět na výslunní.

„Když Renault posledně vyhrál pohár konstruktérů, byl vedoucím technického oddělení. Těším se na to, až s ním se stejným cílem budu spolupracovat. Dříve už jsem úzce spolupracoval s Nickem Chesterem a Ciaronem Pillbeamem.“

Povede se Renaultu navázat na úspěchy z let 2005 a 2006? Pete Machin o tom vůbec nepochybuje:  „Technická pravidla dovolují vozům mít vyšší přítlak než kdy předtím v historii tohoto sportu. Proto je vzrušující, že přebírám u Renaultu zodpovědnost za aerodynamický vývoj. Jsem si jistý, že se můžeme s týmem vrátit na špici.“

Sdílejte na:
Zavřít