Nový Renault R.S.17 odhalen!

Nový Renault R.S.17 odhalen!

Týden odhalování nových vozů pro nadcházející sezonu pokračuje s Renaultem, který dnes v Londýně odhalil svůj nový vůz R.S.17.

Ve velmi dlouhé prezentace Renaultu, který odhalení vozu vysílal i online prostřednictvím YouTube (což se neobešlo bez technických problémů), vystoupili nejdříve různí lidé z vedení Společnosti Renault, její závodní divize, samotného týmu i někteří zástupci sponzorů. Překvapení bylo v podobě Alaina Prosta, který taktéž pronesl pár slov. Po více než půlhodině mluvení byl konečně odhalen samotný vůz. Následovalo fotografování vozu s výše zmíněnými lidmi.

Renault pro letošní rok zvolil kombinaci žluté a černé barvy jako vloni, nicméně letos je černá mnohem výraznější. Podobně jako kombinézy závodníků je vůz napůl žlutý a napůl černý.

Vůz stejně jako předchozí odhalené vozy má nos s prodlouženou prostřední částí a žraločí ploutev za hlavou pilota.

Velmi zajímavé jsou pilíře k uchycení předního křídla vozu, které jsou vespod prodlouženy až za křídlo. Na sociálních sítích už je někteří přirovnali k „zimním bruslím“.

Včera zveřejněný Sauber zaujal také rozdělením air-boxu na dvě poloviny. Renault air-box má také rozdělený, avšak více komplexně – veprostřed je jeden velký otvor, zatímco po obvodu air-boxu je několik menších průduchů.

Sdílejte na:
Zavřít