Nový Mercedes už se ukázal na trati!

Nový Mercedes už se ukázal na trati!

Nový vůz Mercedesu W08 Hybrid poprvé vyjel na trať v rámci natáčení a to ještě před oficiálním odhalením.

I když oficiální představení vozu je naplánováno až ve 13:10, dnes dopoledne s ním na trať vyjel Lewis Hamilton v rámci natáčecího dne, který mají týmy povolený. Na internetu se tak objevilo už několik fotografií nového vozu.

Ze snímků je poznat, že vůz, který řídil Lewis Hamilton, nemá žraločí ploutev na krytu motoru, jenom její malý náznak. Nicméně na Twitteru se spekuluje o tom, že specifikaci s ploutví odpoledne vyzkouší Valtteri Bottas.

Jako první z odhalených vozů W08 postrádá nevzhledný frňák, nos se podobá spíše loňskému modelu. V místu uchycení zavěšení lze spatřit otvor pro vývod vzduchu, který zřejmě vstupuje do vozu otvorem přímo pod nosem.

Pokud se díváme pozorně, můžeme vidět, že i W08 má air-box rozdělený na dvě poloviny. Zadní křídlo je hezky tvarované, krom sklonu dozadu se i rozšiřuje v horní části nad koly. Zadní okraje podlahy mají agresivní žebrování pro směřování vzduchu pryč od zadních kol.

Na stříbrném voze se objevilo trochu více barvy. Krom typické tyrkysové je zde i pár pruhů modré.

Vůz zaujal dosud neviděnými křidélky po bocích předku šasi. Přední část podlahy je podobně jako u Force Indie více vykrojená a vidíme mnohem komplexnější postranní pilíře vedle začátku bočnic.

Fotografie v lepší kvalitě dodáme po oficiálním představení vozu.

Sdílejte na:
Zavřít