McLaren vyslyšel přání fanoušků: Nový vůz je skutečně oranžový!

McLaren vyslyšel přání fanoušků: Nový vůz je skutečně oranžový!

Zatím nejradikálnější změnu designu vozu představil dnes krátce po dvanácté hodině McLaren. Monopostu pro letošní sezonu dominuje oranžová barva, přesně tak, jak si fanoušci přáli.

Britský tým své fanoušky na sociálních sítích dlouho napínal a nenápadně naznačoval, že oranžová barva se na lakování nového monopostu skutečně může objevit. Příznivci populární stáje ale byli opatrní. V historii se totiž už několikrát spekulovalo o možném návratu oranžové barvy, ale nikdy k němu skutečně nedošlo.

To se změnilo až dnes krátce po obědě. McLaren představil nový model MCL32, kterému dominuje zejména oranžová barva. Tu pak doplňují černé boky a detaily. Barvy stáje budou v letošním roce hájit dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso a skoronováček Stoffel Vandoorne. Ten se zatím zúčastnil jedné velké ceny – v loni v Bahrajnu nahradil právě Alonsa, který se po nehodě v Austrálii víkendu nezúčastnil.

Stáj se bude snažit vytěžit ze změn v pravidlech pro rok 2017 co možná nejvíce. Není žádným tajemstvím, že poslední dva roky byly pro McLaren spíše trápením a maximem dvou šampionů – Alonsa a Buttona – bylo jen pár umístění na bodovaných příčkách. S prognózami pro letošní rok je britský tým opatrný a jen těžko se dá předpokládat, že by už letos vítězil. S trochou štěstí by ale atraktivní jezdecké duo mohlo alespoň o stupně vítězů zabojovat.

„Novým barevným schématem se vracíme k základům týmu – do 60. let minulého století. Došlo k obměnám ve vedení, máme nového závodníka a spoustu inovací v pravidlech. To vše předcházelo vzniku monopostu MCL32. Vůz je nyní elegantní, ale zároveň agresivní,“ uvádí McLaren k novému monopostu. Posuďte sami…

Prozkoumejte nový McLaren MCL32 podrobněji ve fotogalerii na našem Facebooku…

Nový McLaren MCL32 v celé své kráse!  http://www.svetformule.cz/clanek/5786-McLaren-vyslysel-prani-fanousku-Novy-vuz-je-skutecne-oranzovy/

Zveřejnil(a) SvětFormule.cz dne 24. únor 2017

Sdílejte na:
Zavřít