Mercedes měl v hledáčku mě i řadu dalších, přiznal Alonso

Mercedes měl v hledáčku mě i řadu dalších, přiznal Alonso

V rámci představení vozu pro rok 2017 se španělský závodník rozpovídal také o potenciální spolupráci s Mercedesem. Přiznal, že tým jej před časem kontaktoval.

Po nekonečném čekání na mistrovský titul ve Ferrari se Fernando Alonso rozhodl pro změnu a stal se součástí nového projektu McLaren-Honda. První dvě sezony byly spíše utrpením a maximem pro španělského jezdce bylo pár umístění na bodovaných příčkách. Letos by to mohlo být zase o něco lepší a šampion z let 2005 a 2006 věří, že by mohli potrápit i Mercedes, Red Bull a Ferrari.

„Víme, čím aktuálně disponujeme. Jsou za námi dvě velmi těžké sezony a naučili jsme se, že nohama musíme stát vždy pevně na zemi. Přeji si hlavně to, aby to letos nebylo jen o šetření pneumatik a energie. To zkrátka není v popisu práce profesionálního závodníka,“ postěžoval si na poslední roky Alonso.

„Očekávám, že letošní vozy nabídnou opravdu velké množství zábavy. Dám do toho všechno. Na sezonu jsem se připravoval opravdu tvrdě, každý trénink jsem bral vážně a příprava pro mě byla intenzivnější než kdykoliv předtím.“

Když Nico Rosberg oznámil krátce po zisku prvního mistrovského titulu odchod z Formule 1, spekulovalo se o tom, kdo jej nahradí. Jméno Fernanda Alonsa bylo skloňováno poměrně často. Mnozí si totiž myslí, že by to pro španělského jezdce byla poslední příležitost pro usednutí do mistrovského vozu. „Po tomto oznámení jsem vyřizoval několik důležitých telefonátů. Ale nemyslím si, že bych byl jediný, koho kontaktovali. Není na tom ale nic zvláštního. Zkrátka si v danou chvíli zjišťovali situaci a možné alternativy. Můj cíl byl ale jasný – dodržet smlouvu s McLarenem,“ dodal Alonso 

Sdílejte na:
Zavřít