Ve druhém dni testů v Barceloně byl nejrychlejší Räikkönen!

Ve druhém dni testů v Barceloně byl nejrychlejší Räikkönen!

Druhý den testů na okruhu ve španělské Barceloně vystrčilo růžky Ferrari. Nejrychlejší čas dne zaznamenal finský závodník Kimi Räikkönen a překonal i Lewise Hamiltona na Mercedesu.

Pro McLaren nezačal ani druhý den testů extra pozitivně, Stoffel Vandoorne po výjezdu z garáže zůstal stát v pit lane. Svými mechaniky byl následně odtažen zpět do garáže a tým ho během chvíle dokázal poslat zpět na trať. Už po třech hodinách testů dokázal McLaren vyrovnat počet ujetých kol z prvního testovacího dne.

Felipeho Massu nahradil ve Williamsu během druhého dne testů Lance Stroll, ve svém dvanáctém kole dostal v osmé vysokorychlostní zatáčce smyk. Monopost však nepoškodil natolik, aby se do boxů nedokázal vrátit.

Stroll je jediným nováčkem startovního pole, ale ne jediným nováčkem, který se účastní testů. Za zraněného Pascala Wehreleina v Sauberu zaskakoval třetí jezdec Ferrari Antonio Giovinazzo, ten se stejně jako Stroll dostal v průběhu dne do smyku a Sauber mu musel nasadit nový motor.

Ranní část testů skončila o něco dříve než bylo plánováno, Esteban Ocon v důsledku poruchy zastavil v desáté zatáčce a tak způsobil červené vlajky. Během této části odjel pouze jedno instalační kolo Jolyon Palmer, Renault ohlásil, že začne testovat později, ale na trať se do polední přestávky pořádně nedostal.

Odpolední části testů se nezúčastnil Lance Stroll, poškození, které na svém monopostu způsobil při smyku, bylo natolik vážné, že mu neumožnilo v testech pokračovat. Na trať se však dostal Jolyon Palmer.

Technické problémy pokračovaly ve Force Indii a znovu se objevily v McLarenu. Na druhou stranu v Mercedesu je spolehlivost již na tak vysoké úrovni, že si Valtteri Bottas dovolil začít odpoledne závodní simulací. Valtteri Bottas měl dokonce kontakt s bariérou, přesto dokázal svou závodní simulaci bez problémů dokončit. 

Vandoorne se nakonec dostal na trať s novým motorem, již třetím, který McLaren za necelé dva dny použil.

Sdílejte na:
Zavřít