Virtual GP bude pokračovat tuto sobotu závodem na Nürburgringu

Virtual GP bude pokračovat tuto sobotu závodem na Nürburgringu

3. sezona Virtual GP po napínavém úvodním závodě na Imole bude pokračovat závodem na Nürburgringu. Čeká na nás také několik novinek, včetně zavedení systému KERS.

Na první vzrušující závod na Imole naváže Thrustmaster Virtual GP závodem na legendárním Nürburgringu už tuto sobotu. Přímý přenos s komentářem bude k dispozici opět od 13:00 zde.

Další vítězství bude chtít do sbírky opět získat Michal Šmídl ze stáje Big Shock, který v Imole do cíle dojel jako první, ale jenom pár desetin před druhým Martinem Štefankem. Ten ve svém voze Republic of Gamers bude chtít Šmídla konečně překonat.

Pro tento víkend budou piloti moci vybírat ze stejných směsí, jako v prvním závodě sezony, tedy mezi super-měkkými (SS), měkkými (S) a středně-tvrdými (M).

Po úžasném zahájení třetí sezony Virtual GP napínavým závodem na Imole se v pozadí šampionátu odehrává hned několik důležitých změn. Například od závodu v Německu budete mít možnost sledovat živý live timing závodu, takže vždy budete mít přehled, kde kdo jede.

Tou zřejmě největší novinkou bude zavedení systému KERS počínaje následujícím závodem na Nürburgringu. Tento systém umožňuje pilotům po určitou dobu během kola o něco zrychlit a dočkáme se tedy napínavějších závodů. Během prvního závodu byl systém zakázán, nicméně následně bylo rozhodnuto o jeho zavedení, aby bylo závodění ještě akčnější.

Nicméně Martin Štefanko si i bez KERSu na Imole dokázal dojet pro ocenění Pilot dne. Tato cena je v letošní sezoně novinkou a hned v prvním závodu ji Štefanko získal s drtivým náskokem. Hlas mu poslalo 33% diváků, zatímco vítěz závodu a druhý muž v této anketě Michal Šmídl získal 20% hlasů.

Při nadcházejícím závodu v Německu se nám letos poprvé představí Daniel Liščák ve voze TP-Link, který při úvodním závodu řídil Andrej Chlebec. Liščák se chce soustředit na svou motokárovou kariéru, a proto se bude ve voze s Chlebcem střídat. Zatímco nováček Chlebec při svém debutu získal deváté místo, zkušený Liščák bude určitě doufat v lepší umístění.

Prvnímu závodu sezony rozhodně nechyběla akce, o jednu z nich se postaral Richard Chlad s vozem Effective Racing. Naneštěstí nedopadla úspěšně a odneslo to několik dalších pilotů, za což byl nováček odměněn penalizací tří míst na startu závodu na Nürburgringu.

Chtěli byste vyhrát luxusní švýcarské hodinky Certina? Díky Thrustmaster Virtual GP můžete, stačí se zapojit do naší tipovací soutěže. Vše, co musíte udělat, je co nejlépe tipovat výsledky jednotlivých závodů. Ten nejpřesnější z vás se pak na konci sezony může těšit na krásnou a elegantní výhru.

Nedávno piloti Virtual GP zkusili trochu on-line závodění v rámci testování před druhým závodem. Nejúspěšnějším z nich byl Martin Štefanko, nicméně Michal Šmídl ve voze Big Shock mu dýchal na krk s odstupem 0.027 sekundy. Úspěch bylo také třetí místo pro již zmiňovaného Daniela Liščáka.

V případě, že jste prošvihli první závod sezony na Imole, se můžete na našem Facebooku pokochat sestřihem toho nejlepšího i fotogalerií ze závodu.

Sdílejte na:
Zavřít