První den druhých testů byl nejrychlejší Massa, McLaren opět v problémech

První den druhých testů byl nejrychlejší Massa, McLaren opět v problémech

Felipe Massa byl nejrychlejším mužem prvních testů druhé várky jízd ve španělské Barceloně. Těsně za ním se umístil Daniel Ricciardo na Red Bullu. Problémy s pohonnou jednotkou stále trápí McLaren, respektive Hondu.

Až do samotného závěru testovacích jízd se Felipe Massa přetahoval se Sebastianem Vettelem o post nejaktivnějšího závodníka celého dne. Nakonec tento souboj skončil remízou, oba jezdci měli na konci testů na svém kontě 168 kol. Brazilský pilot Williamsu byl navíc nejrychlejším z celého dne. Za ním se umístil Daniel Ricciardo a pomyslný bronz obsadil Sebastian Vettel.

Až sedm desetin sekundy za lídrem testů se umístili jezdci Mercedesu – čtvrtý Lewis Hamilton a pátý Valtteri Bottas. Ten ztratil o další půl sekundy více. Na opačné straně tabulky se umístil Jolyon Palmer z Renaultu, který na čelo pole ztratil více než pět sekund a absolvoval pouhých 15 kol.

Problémy měl ze začátku také McLaren, který dnes testoval nováček Stoffel Vandoorne. Vůz britské týmu více než dvě hodiny jen postával v boxech a zdálo se, že to pro stáj z Wokingu bude další promarněný den. Problémy s pohonnou jednotkou se ale podařilo alespoň z části vyřešit a nakonec Belgičan odjel 80 kol a skončil desátý.

DAY ONE CLASSIFICATION: laps completed  #F1Testing #F1 pic.twitter.com/VGhlf209Xu

— Formula 1 (@F1) March 7, 2017

Sdílejte na:
Zavřít