Překvapení se nekonalo. Úvodní trénink sezony 2017 v režii Mercedesu

Překvapení se nekonalo. Úvodní trénink sezony 2017 v režii Mercedesu

Na čele se podle očekávání usadili jezdci Mercedesu, přičemž nejrychlejší byl Lewis Hamilton. Za ním se zařadilo duo Red Bullu a Ferrari. Avšak Vettel ztratil drahocenní čas kvůli pravděpodobným potížím se systémem DRS. Technické problémy zastavily také Oconovu Force Indii.

Ihned  po rozsvícení zelených světel vyvezl Romain Grosjean své kolegy letos poprvé na trať, ale prvních deset minut se neslo v pouze duchu instalačních kol. Jediným, kdo vůbec nevyjel z boxů, byl Esteban Ocon na Force Indii, jehož zastavily problémy s brzdami.

Sezónu otevřel po uplynulé půl hodině s časem 1:30.744 jediný nováček na startovním roštu Lance Stroll. Později jej vystřídal na čele Hamilton, jenž překonal svůj loňský nejlepší čas prvního tréninku o více jak vteřinu.

Sebastiana Vettela zastavily technické potíže, pravděpodobně se systémem DRS. Přesný důvod ale Ferrari nesdělilo. Po návratu na trať se Němec zařadil za svého týmového kolegu Kimiho Räikkönena na šesté místo. Mezitím se na prvních dvou pozicích usadili piloti Mercedesu, kteří jako jediní vyzkoušeli ultra-měkkou specifikaci pneumatik.

Ani nový týmový kolega Fernanda Alonsa nebyl na trati moc vidět, jelikož krátce po začátku musel zajet do boxů, kde mu bylo vyměněno přední křídlo a na trati se objevil až půl hodiny před koncem.

Nejrychlejším mužem byl Hamilton, následovaný Valtteri Bottasem, duem z Red Bullu – v pořadí Daniel Ricciardo,  Max Verstappen – a Ferrari – Räikkönen, Vettel. Na sedmém místě skončil Felipe Massa, za ním se zařadil Grosjean, Hülkenberg a nejlepší desítku uzavřel Pérez. Ocon se nakonec posunul jen na šestnácté místo.

 

 

Sdílejte na:
Zavřít