Druhý trénink: Vettel rozdělil Mercedesy, poprvé zavlály červené vlajky a byl aktivován VSC

Druhý trénink: Vettel rozdělil Mercedesy, poprvé zavlály červené vlajky a byl aktivován VSC

Lewis Hamilton byl opět nejrychlejším mužem, ale mezi něj a Valtteriho Bottase se tentokrát vetřel Sebastian Vettel na Ferrari. Jolyon Palmer se postaral o první letošní vyvěšení červených vlajek. Dostalo se také na virtuální safety car.

Ve druhém tréninku se jezdci už nezdráhali a první měřený čas zaznamenal Romain Grosjean krátce po začátku. Mezitím se v garážích McLarenu pilně pracovalo na voze Fernanda Alonsa. Ke Španělovi se zanedlouho přidal i Kevin Magnussen, kterému bylo vysílačkou nařízeno, ať zpomalí a zajede k mechanikům. Sice se zdálo, že se jim problém s únikem kapaliny podařilo odstranit, ale za pár minut musel opět s tím samým zamířit zpět.

O první červené vlajky letošní sezóny se postaral Jolyon Palmer, který v poslední zatáčce ztratil kontrolu nad svým vozem, roztočil se a zapíchl jej do bariéry. Odstranění vozu netrvalo dlouho a za necelých deset minut byl trénink restartován.

Po uplynulé půl hodině musel odstavit W40 v desáté zatáčce Felipe Massa kvůli problému s převodovkou, údajně mu nešel správně zařadit neutrál.

Hamilton jako jediný dokázal pokořit hranici 1:24, a to po zajetí času v hodnotě 1:23.620, čímž si pojistil první příčku.

Kromě Magnussena potkaly technické problémy i druhého pilota Haasu, Romaina Grosjeana. Tomu opět zlobily brzdy. Americká stáj tedy od loňské sezóny stále nepřišla na kloub tomu, co jej způsobuje.

V poslední fázi tréninku přišly na řadu závodní simulace, během nichž byl nejrychlejší Räikkönen a také byl poprvé aktivován režim virtuálního safety caru poté, co se Sauber Marcuse Ericcsona ocitl mimo trať.

Ačkoliv Vettel rozdělil jezdce Mercedesu, tak na prvního Hamiltona stále ztrácel přes půl vteřiny. Na čtvrtém místě skončil Němcův týmový kolega Räikkönen, za ním se seřadili Ricciardo, Verstappen, Sainz, Grosjean, Hülkenberg a Kvyat.

Sdílejte na:
Zavřít