Máme ve startovním poli špatného jezdce? 2. část

Máme ve startovním poli špatného jezdce? 2. část

Rozebereme například jediného nováčka na startu Lance Strolla, ale i Felipeho Massu, jehož už pomalu řadíme k veteránům.

V minulé části jsme se zabývali jezdci v top týmech, u nichž je jasné proč jsou dobrými, respektive, nejsou špatnými, jezdci. Na řadu přicházejí jezdci, nad kterými visí větší otazník. Stroll, Massa, Ocon. Trojice jezdců, kteří jsou rozebrání níže a není zcela jasné, co předvedou.

Sergio Perez získal své první pódium v ​​roce 2012, v Malajsii. Od té doby udělal jen jednu špatnou věc, v roce 2013 jezdil v McLarenu. Sergio Perez a Force India je něco jako Michael Schumacher a Ferrari jen v mnohem menším a mnohem skromnější. Tři roky jsme mohli sledovat jak společně rostou talentovaný jezdec a tým, který má potenciál. Tým, který se za deset let dokázal propracovat z poslední řady na startu na čtvrté místo v poháru konstruktérů.

Esteban Ocon bude muset letos dokázat, že na to má. Šanci mu dal Manor, tam ukázal, že ví, ale přesto bylo překvapením, že do Force Indie šel on a ne Pascal Wehrlein. V Brazílii jezdil Ocon na desátém místě, Nasr na devátém. V posledním kole ztratil Ocon dvě pozice, Sauber vyhrál boj o desáté místo o jeden bod. Ano, kdyby byl Ocon desátý, stále by to na Sauber nestačilo, ale v Abu Dhabi by měl jeho tým alespoň naději.

Felipe Massa patří právě mezi ty jezdce, kteří již mají svá nejlepší léta za sebou. Rok 2016 byl katastrofou. Pokud dokázal Bottas dostat z monopostu i to, co tam nebylo, Massa nedokázal ani zdaleka využít to, co tam bylo. Letos budou zkušenosti obzvlášť vzácné a zkušenosti Massa má.

Lance Stroll je jediný nováček sezóny 2017. Havárie v předsezónních testech nebyla zrovna nejlepším startem ve Formuli 1, ale i Max Verstappen rozbil své Toro Rosso na VKV City Racing. Někdy lze netřeba soudit podle prvního dojmu. Stroll představuje to, co Williams potřebuje – talent a peníze.

Fernando Alonso musí patřit mezi najdemotivovanejší sportovce současnosti. V roce 2005 se stal nejmladším mistrem světa, titul obhájil. To co se událo v roce 2007 se nedá nazvat jinak než zrada od Rona Dennise. Roky 2008 a 2009 Alonso nejel, on se v Renaultu vozil po okruzích. Svitla naděje, Kimi Räikkönen odešel z Ferrari o rok dříve, Alonso ho nahradil, bojoval o titul, prohrál. V roce 2011 se vozil, v roce 2012 opět prohrál, opět s Vettelem. V roce 2013 se vozil a rok 2014 byl katastrofou. Bohužel to byla jen upoutávka toho, co ho čeká s McLarenem. Fernando Alonso je mistrem špatných rozhodnutí v nesprávný čas, ale ve startovním poli zároveň není jezdce, který by toužil po titulu více než on. Pokud se stane zázrak a McLaren nebude slavit postup do Q3, Alonso na to stále má.

Stoffel Vandoorne čekal na tuto sezónu velmi dlouho. A využije ji. Z motoru Honda dostane to, co dostal z motoru Yamaha v roce 1997 Damon Hill. Dostane z něho to, co z něj dostal loni v Bahrajnu, když si při svém debutu zapsal první mistrovský bod.

Sdílejte na:
Zavřít