Ve třetím tréninku nejrychlejší Vettel, kvalifikace může dopadnout úplně jinak

Ve třetím tréninku nejrychlejší Vettel, kvalifikace může dopadnout úplně jinak

Sebastian Vettel sice dosáhl nejrychlejší čas, ale až na druhý pokus. V důsledku havárie Lance Strolla nestihl nikdo jiný na stejné směsi odjet více než jeden okruh.

Nejrychlejším jezdcem je Sebastian Vettel. Vettel dosáhl dosud nejlepší čas víkendu na ultra-měkkých pneumatikách. Vettel byl zároveň jediným jezdcem, který stihl dvě měřené kola na fialové směsi pneumatik.

Jezdce, kteří stihli vůbec nějaký měřený pokus na ultra-měkké směsi je málo. Trénink byl ukončen předčasně po havárii Lance Strolla. Co je důležité, Lewis Hamilton i Valtteri Bottas kolo na nejměkčí směsi odjet stihli. Oba skončili za Vettelem, Hamiltonovi se prostřední sektor velmi nezdařil.

Druhé Ferrari bylo čtvrté nejrychlejší, Kimi je posledním jezdcem, který pokořil hranici 1:24. Na pátém místě Nico Hülkenberg se ztrátou více než sekundu na vedoucího Vettela, stále na ultra-měkké směsi. Posledním jezdcem, který stihl obout ultra-měkkou směs je šestý Ricciardo.

Zbytek jezdců jezdil na super-měkké směsi. Sedmý Romain Grosjean měl problém s levým předním kolem. Do první desítky se dostali ještě oba jezdci Toro Rosso a druhý Haas Kevina Magnussena.

V závěrečných minutách tréninku rozbil auto již zmíněný Lance Stroll. Do deváté zatáčky vešel příliš rychle, skončil v bariéře a výrazně si poškodil pravou stranu auta. K monopostu byl těžký přístup, jeho odstranění trvalo dost dlouho a trénink již nebyl restartován.

Sdílejte na:
Zavřít