Na Hamiltona by to sice nestačilo, ale nyní můžeme vyvíjet tlak, varuje Vettel

Na Hamiltona by to sice nestačilo, ale nyní můžeme vyvíjet tlak, varuje Vettel

Sebastin Vettel má bez pochyb důvod být nadšený. V kvalifikaci si pojistil druhé místo na startu, přičemž na nejrychlejšího muže Hamiltona ztrácel jen dvě desetiny sekundy.

Forma Ferrari se od loňska markantně zlepšila, což dosvědčuje i skvělé druhé místo v kvalifikaci na úvodní velkou cenu v australském Melbourne. Za zmínku také stojí fakt, že to je Němcův první start z první řady od Velké ceny Singapuru 2015.

„V první zatáčce jsem trochu času ztratil, stejně tak ve čtvrté a deváté zatáčce. Nevím, jestli by to bývalo na Hamiltona stačilo,“ rekapituluje sobotní výkon devětadvacetiletý pilot Ferrari. Na zisk 47. poleposition mu chybělo pouhých 238 tisícin sekundy. To znamená, že by se měl držet Mercedes na pozoru. Ovšem právě na to naráží i Vettel:  „Před rokem jsme ztráceli osm desetin, teď můžeme vyvíjet tlak. Auto funguje. Moje kolo nebylo úplně čisté. Lewis udělal všechno správně. Rád bych Ferrari poleposition daroval, ale nemělo to tak být. Věřím, že během závodu můžeme něco vymyslet.“

„Mám dobrý pocit, že je ve voze mnohem víc. Bohužel jsem udělal pár chyb, a tím holt bezchybného Hamiltona nepřeválcujete. Jsem optimistický. Vůz funguje dobře, celá práce se pomalu vyplácí. Všichni v týmu jsou dobře naladění a sedí pevněji v sedle – auto sedí parádně. Teď chci dobrý start a potom kontrolovat závod. Ale závod bude také cestou do neznáma, a to nejen kvůli novým vozům, nýbrž také kvůli chování pneumatik, které tu nikdo ohledně vzdálenosti závodu přesně nezná,“ připomíná Vettel nástrahy, které na jezdce čekají.

Rodák z Heppenheimu předpovídá zábavné starty, což by bylo jen ku prospěchu. Nejraději by si na úřadujících mistrech světa z Brackley pochutnal už v první zatáčce.

„Starty budou zábavné. Jezdci dostali více zodpovědnosti, což je pro mě jen dobře. V minulém roce jsem odstartoval dobře. Nevidím žádný důvod, proč by to tady mělo být v sobotu jinak. Ale záruka to není. Bylo by krásné naštvat Mercedes už v první zatáčce. Ale závod samozřejmě trvá déle než do první zatáčky.“

Podle slov čtyřnásobného mistra světa je atmosféra v týmu fantastická a všechno šlape jako švýcarské hodinky.

„Sezóna bude velmi dlouhá, ale můžeme být spokojení s tím, jak práce začala. Všichni spolupracovníci jsou maximálně motivovaní. Chceme dostat Ferrari zpátky na čelo. Místo v první řadě je pěkné – je to dobrá výchozí pozice a motivační turbo pro všechny,“ uzavřel nadšený Vettel.

Sdílejte na:
Zavřít