Můžou za to pneumatiky, stěžuje si Hamilton

Můžou za to pneumatiky, stěžuje si Hamilton

Očekávalo se, že Lewis Hamilton promění svou poleposition ve vítězství, ale nestalo se tak. Celý závod se trápil s životností pneumatik, proto také musel absolvovat zastávky v boxech mnohem dříve, než plánoval.

V dnešním závodě na okruhu v Albert Parku měl Hamilton nečekaně červeno před očima a nebyl schopen s Ferrari držet krok. Kamenem úrazu byly pneumatiky, které se na jeho W08 velmi rychle opotřebovávaly. Nepomohl tomu ani další průběh závodu, ve kterém byl většinu času zaseklý za Red Bullem Maxe Verstappena.

„Velmi gratuluji Ferrari a Sebovi. Měl jsem problémy s pneumatikami, proto jsem musel do boxů dřív, než bylo plánováno. Potom jsem se zasekl za Maxem. V té chvíli bylo po všem,“ vysvětluje britský závodník.

Udělal Mercedes taktický přehmat? „Takticky jsme nic špatně neudělali. Ferrari bylo jednoduše rychlejší a hotovo,“ hodnotí nevýkonný šéf Mercedesu Niki Lauda.

„Start byl dobrý, ale potom jsem ztratil grip. Když jsem se po zastávce zasekl za Maxem, tak vůz silně klouzal. Nic jsem s tím nemohl udělat. Byla to trochu smůla, že jsem vyjel za Maxem, ale to holt k závodění patří,“ pokračuje mistr světa z let 2008, 2014 a 2015.

„Ukázalo se, že jsme s Ferrari v opravdovém duelu. Jen lituji, že jsem neměl dneska možnost se Sebastianem více bojovat. Doufám, že k tomu ještě dojde.“

 „Lewis v posledních letech ukázal, že umí. Velmi ho respektuji. Bylo by báječné, kdybychom spolu svedli skvělý boj o titul. Dneska jsme měli skoro stejně silná auta,“ těší se Vettel na společné souboje s Hamiltonem o korunu královny motorsportu, načež mu Brit také na oplátku skládá poklonu: „Pořád se ženu za čtvrtým titulem. Ten už Seb má. Už v zimě jsem řekl, že vítězství, o která jsem musel bojovat, mám nejraději. Chci bojovat proti těm nejlepším a Vettel je jedním z nich. Velmi se těším na nadcházející závody.“

Během závodu se Hamilton přes vysílačku ptal, jestli je podvozek v pořádku. „Ne, nic tam nebylo. Jen se mi auto zdálo trochu divné, ale mimo trať jsem nevyjel. Možná to způsobovaly pneumatiky, vysvětluje důvody svého dotazu Hamilton.

„I Kdybych se ke konci k Sebastianovi zase přiblížil, tak jedna věc je soupeře dohnat, ale předjet ho je něco úplně jiného. Opravdu bych nevěděl, jak se před něj dostat. To jsem nezvládl už u Verstappena,“ dodává pilot Mercedesu.

Sdílejte na:
Zavřít