Wolff: Nezvládli jsme to, Ferrari bylo rychlejší

Wolff: Nezvládli jsme to, Ferrari bylo rychlejší

Toto Wolff uznal, že dneska na Ferrari neměli a tlak ze strany Vettela neustáli.

Když se zařadil Sebastian Vettel po návštěvě boxů pro čerstvé pneumatiky před Maxe Vestappena a Lewise Hamiltona, přehodila režie kameru na boxovou zídku Mercedesu, na jejíž záběrech byl sportovní šéf Mercedesu Toto Wolff pěkně rozčilený. A měl k tomu důvod. Nizozemec totiž držel jeho svěřence v šachu, z čehož těžil Vettel a postupně si budoval před touto dvojicí náskok.

Ale i přes patřičné rozhořčení se v rozhovoru s rakouskou stanicí ORF držel při zemi a porážku uznal: „Prostě jsme nebyli dostatečně rychlí. Bylo vidět, že musíte udržet pneumatiky ve správném pracovním okně, abyste byli rychlí. Sebastian od začátku vyvíjel tlak a my jsme to jednoduše nezvládli. Teď se musíme spokojit s druhým a třetím místem.“

„Byla jenom jedna zastávka a my měli dojem, že musíme pneumatiky vyměnit, protože auto nebylo moc rychlé. To závod změnilo. Potom jsme se dostali za Verstappena a také do provozu. Bylo to férové, ale přesně takto jsme vedení ztratili,“ vysvětluje rodák z Vídně.

Pětačtyřicetiletý Rakušan pokračuje: „Možná byl takovýto silný pohlavek pro začátek dobrý. Dobrá, je to pohlavek, ale ne silný. Teď musíme intenzivně hledat a podívat se, kde se můžeme pro Čínu zlepšit.“

„Někdy vyhráváte a někdy prohráváte. Dneska bylo nejrychlejší Ferrari. Musíme uznat, že Ferrari je silnější. Jsme raději, když vyhráváme, než když jsme druzí nebo třetí. Ale dneska to jednoduše nestačilo,“ řekl Wolff v rozhovoru s RTL.

Sdílejte na:
Zavřít