První den testů v Bahrajnu ovládl Hamilton

První den testů v Bahrajnu ovládl Hamilton

Dvoudenní test v Bahrajnu začal dnes ráno a nejrychlejším byl Mercedes v rukou Lewise Hamiltona.

Hamilton měl v úvodu testu problémy a jeho vůz W08 zastavil na trati. Rychle se ale zotavil a ke konci dne Hamilton zajel čas 1:31.358 na měkké směsi pneumatik. Během svého snažení odjel 97 kol. Jeho čas byl o dvě a půl sekundy pomalejší než čas sobotního pole-position získaného Valtterim Bottasem.

Druhý nejrychlejší byl dnes Antonia Giovinazzi ve Ferrari. Na Hamiltona ztratil 0.626 sekundy a při své premiéře v rudém voze SF70-H odjel 93 kol.

Daniel Ricciardo se musel smířit s brzkým ukončením dnešní jízdy. Odpoledne se jeho Red Bull zastavil v 1. zatáčce kvůli problému s pohonnou jednotkou. Za dnešek tedy dokázal odjet pouze 45 kol.

Romain Grosjean s Haasem získal čtvrtý nejrychlejší čas. Williams dnes v půlce dne piloty vystřídal. Felipe Massa skončil na pátém místě a Lance Stroll na sedmém, mezi ně se vešel Nico Hülkenberg v Renaultu.

Svou premiéru ve voze Formule 1 si odbyl Sean Gelael, který závodí ve Formuli 2. Dnes ale usedl do vozu Toro Rosso a i když na začátku dne dvakrát zůstal stát na trati, dokázal odjet 78 se ztrátou 2,5 sekund na Hamiltona. Letos má v plánu objevit se ještě při dvou příležitostech v kokpitu vozu Formule 1.

Ferrari dnes jezdilo s dvěma vozy, Sebastian Vettel dnes pro Pirelli testoval prototypy pneumatik pro příští sezonu. Na začátku dne ale strávil nějakou tu dobu v garáži kvůli problémům se spolehlivostí a proto mu bude čas na trati prodloužen a bude jezdit až do 21:00 tamějšího času. Mezi ostatními se ale umístil na devátém místě v tabulce.

Vývojový pilot Force Indie Alfonso Celis Jr. znovu usedl za volant VJM10 a skončil na desátém místě. Marcus Ericsson v Sauberu dnes odjel nejvíce kol (106) a skončil na jedenáctém místě.

Nebohý McLaren s Hondou ve svých útrobách prožil další skličující den. Oliver Turvey strávil většinu dne v garáži kvůli úniku vody ze systému ERS. McLaren musel vyměnit pohonnou jednotku a Turvey se na delší dobu na trati objevil až v závěrečné hodině testu, skončil poslední s časem o 3,6 sekundy pomalejším než Hamilton a odjel pouze 16. kol.

Sdílejte na:
Zavřít