Renault představil svou vizi: Takto bude vypadat Formule 1 v roce 2027

Renault představil svou vizi: Takto bude vypadat Formule 1 v roce 2027

Francouzská automobilka se v loňském roce po letech odmlčení znovu vrátila do Formule 1 a zdá se, že v ní také hodlá nějaký čas zůstat. Představila totiž vizi toho, jak budou monoposty vypadat za deset let.

Futuristickému monopostu automobilky Renault nechybí typické žluto-černé zbarvení ani uzavřený kokpit, o kterém se v posledních měsících tak intenzivně spekuluje. Jiné jsou také proporce samotného vozu, který má přepracovaná křídla a uhlazenější design.

Model nese označení R.S. 2027 a podle informací od Francouzů se má v útrobách schovávat hybridní pohonná jednotka o výkonu 1 341 koní. Renault však myslí na ochranu životního prostředí, vůz tedy může jezdit s poloviční spotřebou paliva. Společně s motorem má vůz vážit pouhých 600 kilogramů.

Další zajímavou novinkou jsou displeje na kolech, které divákům pomohou s orientací. Prozradí, na které pozici se závodník nachází, případně v kolikátém je kole. Podobný displej, byť v podstatně menším provedení, se už využívá v zámořské závodní sérii IndyCar.

A to stále není všechno. Futuristická formule by měla převzít řízení, pokud by na trať vyjel safety car. Francouzská automobilka si od toho slibuje vyrovnané podmínky pro všechny jezdce.

Uvidíme, jestli za deset let budou vozy Formule 1 skutečně vypadat takto. Jak se koncept líbí vám?

Sdílejte na:
Zavřít