Hamilton brání Vettela: Verstappen byl v mrtvém bodě

Hamilton brání Vettela: Verstappen byl v mrtvém bodě

Byť je německý závodník Hamiltonovo největším rivalem v boji o letošní titul mistra světa, tak se jej Brit zastal. Podle něj nešlo kolizi zabránit, neboť o tom, kde přesně se nachází Max Verstappen a Kimi Räikkönen, neměl sebemenší tušení.

Nejžhavějším tématem uplynulého závodu na okruhu v Marina Bay je kolize, která se odehrála mezi Vettelem, Verstappenem a Räikkönenem těšně po startu závodu.

Perfektní odpich do nočního závodu měl finský závodník, který se dokázal propracovat až k bojující dvojici na špici, Vettelovi a Verstappenovi. Pilot Ferrari s číslem 5 se poměrně agresivně bránil před dotírajícím pilotem Red Bullu, v tom se však po jejich boku objevil Räikkönen, Verstappen se dostal do červeného sendviče a následné kolizi se už nedalo zabránit.

FIA to po důkladném prozkoumání označila jako závodní incident a nikoho nepotrestala.

Všechny tři vozy kvůli velkému poškození musely odstoupit, okamžitě se tedy do vedení dostal Lewis Hamilton na Mercedesu. Britský závodník si následně vybudoval na druhého Daniela Ricciarda pohodlný náskok a závod pod umělým osvětlením vyhrál. Díky triumfu navýšil v šampionátu jezdců svůj náskok na druhého Vettela na 28 bodů.

Jistě byl rád, že jeho úhlavní soupeř odešel ze závodu s prázdnou, ale když byl dotázán, jak se dívá na postartovní kolizi, tak se třicetiletého rodáka z Heppenheimu zastal. Podle něj bylo pro Vettela těžké odhadnout pozici svých rivalů.

„Často – když se podíváte na můj poslední start v Monze – když se rozjedete, tak pilota na druhém místě nemůžete vidět. Pokud odstartují stejně dobře jako vy, dostanou se obvykle do mrtvého bodu. Je tedy obtížné odhadnout, kde jsou,“ vysvětluje Hamilton, který nehodu označil za „nešťastný závodní incident“.

„Okamžitě myslíte na to, jak pokrýt vaši plochu, dostat se na vnitřek a zavřít je. Předpokládám, že přesně to Vettel udělal. Když to uděláte, tak se vám z ničeho nic objeví v zrcátkách, tak zjistíte, kde jsou. Avšak občas to uděláte a uvědomíte si, že jste vepředu a dělat jste to nemuseli. Netuším, jestli to tak cítil i Sebastian. Já jsem se soustředil na to, odpíchnout se rychleji než Daniel.“

„Viděl jsem Kimiho, takže jsem sledoval jen to, co se děje na mé levé straně. Odehrálo-li by se nějaké drama, musel bych jet do první zatáčky přímo a být v pozoru, aby mě někdo nesebral,“ uzavřel trojnásobný šampion.

Sdílejte na:
Zavřít