Byl jsem dehydratovaný a měl rozostřené vidění, přiznává Bottas

Byl jsem dehydratovaný a měl rozostřené vidění, přiznává Bottas

Finskému závodníkovi okruh v Marina Bay vůbec nesedl, což se odrazilo i na výsledcích. Nakonec i s dávkou štěstí dojel na třetím místě. Ovšem, jak po GP Singapuru přiznal, ke konci viděl kvůli nedostatku přísunu tekutin rozostřeně.

Valtteri Bottas odstartoval do nedělního závodu z šestého místa po boku svého týmového kolegy Leiwse Hamiltona. Zatímco Brit z kolize Vettela, Verstappena a Räikkönena v první zatáčce úvodního kola profitoval a posunul se do čela, tak Bottas si polepšil jen o jednu pozici. Nicméně během závodu se propracoval na třetí místo a to si udržel až do cíle.

Kromě toho, že si s vozem tentokrát příliš nerozuměl, se potýkal i s jinými problémy: láhev s vodou, kterou mají piloti během závodu u sebe v kokpitu, mu selhala. Byl tedy více jak dvě hodiny bez přísunu tekutin, což není při teplotách pohybujících se okolo 60 stupňů Celsia ideální. Kvůli vysokým teplotám a vlhkosti patří závod pod umělým osvětlením k vůbec nejnáročnějším v kalendáři.

„Už se cítím dobře, ale ke konci závodu jsem vnímal, že moje vidění není tak ostré, jak by mělo být,“ odhalil Bottas v rozhovoru pro britskou televizi Channel 4. „Ale lidé dokážou odvést úžasné věci, dokud se nevzdají.“

Osmadvacetiletý pilot Mercedesu se nevzdává ani co se týká boje o titul, neboť šanci – byť už zřejmě minimální – na zisk stále má. Bottas na aktuálního lídra šampionátu, týmového kolegu Hamitlona ztrácí 61 bodů. „Pro nás je to jako dvojité vítězství. Do závodu jsem šel s cílem udržet škody v mezích. Ale teď jsem si vůči Sebastianovi Vettelovi připsal mnoho bodů k dobru, proto říkám, že Seb je mým dalším cílem,“ uzavřel rodák z Nastoly.

Sdílejte na:
Zavřít