Mercedes je favoritem… prozatím, říká Sebastian Vettel

Mercedes je favoritem… prozatím, říká Sebastian Vettel

Ferrari možná nepřesvědčilo svými závodními simulacemi během předsezónních testů, ale to nebrání německému jezdci, aby prohlásil o svém monopostu, že je skvělý.

Ferrari se zdálo být v předsezónních testech v Barceloně o půl vteřiny pomalejší v závodních simulacích než jeho hlavní rival Mercedes. Italský tým se vzpínajícím koněm ve znaku ukázal jediné zlepšení v kvalifikačním módu.

Přesto Sebastian Vettel zůstává velmi optimistický a trvá na tom, že to bude velmi dlouhá sezóna a Ferrari je na ni dobře připraveno.

„Myslím si, že je dobře, když označíme Lewise Hamiltona jako favorita na získání titulu mistra světa, ale bude to dlouhá sezóna. Myslím si, že naše auto je skvělé a některé vylepšení teprve přijdou, takže je se na co těšit“ řekl čtyřnásobný mistr světa.

Máme dobrou formu, mohli jsme mít lepší, ale vždycky je to tak“ uvedl dále německý pilot. 

Poprvé uvidíme na startovním roštu dva čtyřnásobné mistry světa – Lewise Hamiltona a Sebastiana Vettela. Pokud se jednomu z nich podaří získat v letošní sezóně titul, tak se stane teprve třetím jezdcem v historii Formule 1, který vyhrál pět nebo více titulů (Juan Manuel Fangio – 5 titulů, Michael Schumacher – 7 titulů).

Sebastian Vettel řekl, že se nezajímá o statistiky na začátku sezóny. 

„Mám toho hodně na práci, takže se těším na to, co mě čeká, ale statistiky nejsou teď mým hlavním cílem. Víme, že se musí sejít mnoho věcí, abychom bojovali o titul na konci sezóny“ řekl Sebastian Vettel.

„Pokud by se stalo, že bych vyhrál titul, znamenalo by to hodně a myslím si, že bych si následně začal uvědomovat, čeho jsem dosáhl.“

„Teď hledám maximální uspokojení, které je, že bych vyhrál titul s Ferrari. Je to nejlepší tým v historii a nejlepší tým v padoku. To je teď můj hlavní cíl“ dodal Sebastian Vettel.

Sdílejte na:
Zavřít