Rosberg nešetří Alonsa: Měl by zkusit štěstí jinde, šanci na vítězství nemá

Rosberg nešetří Alonsa: Měl by zkusit štěstí jinde, šanci na vítězství nemá

Fernando Alonso by se měl soustředit na jiné závodní série, protože jeho šance na vítězství ve Formuli 1 je nulová. Alespoň to tvrdí šampion sezony 2016 Nico Rosberg.

Po zisku mistrovského titulu v roce 2016 sice Nico Rosberg pověsil závodní přilbu na hřebík, avšak v prostředí Formule 1 setrval v roli experta. A jeho výroky z posledních dnů rezonují celým paddockem. Nejprve si prostřednictvím tisku vyměnil pár slov s Lewisem Hamiltonem na téma Britovi koncentrace a soustředění v průběhu sezony, tentokrát se stal hlavním tématem Fernando Alonso.

Pravda, španělský jezdec to v posledních letech nemá lehké. Po nepodařených bojích o mistrovský titul s Ferrari šel hledat novou výzvu k McLarenu, jehož novým dodavatelem pohonných jednotek se stala Honda. Jistě nemusíme připomínat, jak nešťastné tři roky to pro všechny zainteresované strany byly. Alonso dokonce zvažoval odchod z Formule 1, ale výměna dodavatele (nově francouzský Renault) jej nakonec přesvědčila k setrvání.

DOPORUČUJEME: Mercedes je prozatím favoritem, říká Vettel

Jenže podle Nica Rosberga nemá Alonso šanci na vítězství ani letos. „Měl by se soustředit na závody jako 500 mil Indianapolis či Le Mans, protože ve Formuli 1 nemá šanci,“ myslí si mistr světa sezony 2016. „Zisk titulu je vyloučený. Může se ale stát nejuniverzálnějším závodníkem na světě. Ptáte se, jestli vyhraje velkou cenu? Ne. A jestli se podívá na pódium? Třetí místo? Proč ne,“ dodává striktně.

Jen připomeňme, že slavného závodu 500 mil Indianapolis se Španěl zúčastnil již v loňském roce, avšak kvůli technickým problémům z předních příček odstoupil. Letos se s Toyotou zúčastní všech podniků vytrvalostního šampionátu WEC. Na jeho poslední výrazné úspěchy už usedla pořádná várka prachu, vždyť Formuli 1 naposledy dominoval v letech 2005 a 2006.

Sdílejte na:
Zavřít