Z Monaka máme sakra obavy, přiznává Mercedes

Z Monaka máme sakra obavy, přiznává Mercedes

Městská trať v Monte Carlu v posledních letech patří mezi slabší články kalendáře pro mistrovský tým Mercedes. V loňském roce se ani jeden z jeho jezdců v knížectví nedostal na stupně vítězů, situace v letošním roce by podle šéfa Tota Wolffa mohla být podobná.

Mercedes ústy svého šéfa Tota Wolffa přiznává, že se „sakra obává“ o svou výkonnost v nadcházející Velké ceně Monaka. Již v roce 2017 patřil závod v ulicích pobřežního knížectví z pohledu mistrovské stáje k těm nejslabším. Valtteri Bottas byl v cíli odmáván na čtvrté pozici, Lewis Hamilton po problémech v kvalifikaci startoval pouze čtrnáctý, v cíli mu patřilo sedmé místo.

Na dotaz, s jakými pocity Mercedes do prestižního víkend GP Monaka vstupuje, Wolff odpověděl: „Už v předchozích letech bylo vidět, že jsou vždycky tratě, které nám sedí dobře a některé, kde jsme z různých důvodů nebyli perfektní.

Je velice těžké potlačit DNA vašeho vozu a Monako, Budapešť, Singapur, to byly všechno tratě, kde jsme loni podávali slabé výkony, velice slabé. Je to pro nás obrovská výzva, znovu se tam vrátit, zkrotit tu naši divu. No, letos už to není diva, už se chová lépe. Je to ale těžké. Proč se našemu autu nelíbí být rychlé v monackých zatáčkách, na to jsme ještě nepřišli.“

May 21, 2018

Lewis Hamilton souhlasí, že Monako bude pro Mercedes velice náročným víkendem. Naopak očekává, že silný by mohl být Red Bull, jehož RB14 byl velice konkurenceschopný v technickém třetím sektoru okruhu v Barceloně.

„Monako pro nás bude vážnou výzvou,“ řekl Hamilton. „Bude těžké porazit ty ostatní. Když se podíváte na Daniela Ricciarda (ve Španělsku), byl mnohem rychlejší v posledním sektoru, a poslední sektor je celý o přítlaku, takže v Monaku budou rychlí a bude velice těžké s nimi bojovat.

Montréal to samé, tam je velice, velice těžké dostat teplotu do pneumatik, potrvá několik kol, než se tam podaří pneumatiky zahřát. Jsou to tedy různé věci, které nás čekají, které budou náročné, nemyslím si, že to v každém závodě bude tak jednoznačné (jako ve Španělsku).“

Na hodnocení se shodl také druhý jezdec týmu, Valtteri Bottas: „Je velice těžké odhadovat, jak se nám tam bude dařit, rozložení sil mezi týmy se z víkendu na víkend opravdu hodně mění.

Je nám jasné, že to pro nás asi nebude nejlepší. Red Bull byl (v Barceloně) velice silný v posledním sektoru, což jsou samé zatáčky, a takové je Monako celé. Když ale budeme nadále tlačit a snažit se učit, jako to děláme zatím celou sezónu, budeme mít snad dobrý víkend a dobré auto pro kvalifikaci, protože ta bude opravdu důležitá.“

Sdílejte na:
Zavřít