Podle Ocona je přestup k Mercedesu jen otázkou času

Podle Ocona je přestup k Mercedesu jen otázkou času

Francouz je aktuálně v nezáviděníhodné situaci, neboť neví, jestli v sezoně 2019 vůbec nastoupí na start závodu Formule 1. Nicméně odhalil, že Mercedes s ním má nějaké plány.

Esteban Ocon platí v paddocku královně motorismu za velmi kvalitního jezdce. To však často nestačí proto, aby si pilot udržel svoje místo na startovní listině. Jeho šance na setrvání jsou stále menší.

S Renaultem byl už údajně víceméně domluvený, že pro ně bude příští rok jezdit, jenže místo mu nakonec vyfoukl nakonec Daniel Ricciardo. V McLarenu ani v Toro Rosso zase nechtějí vychovávat juniora Mercedesu. Do Williamsu se kvůli jejich katastrofální formě rozhodně nepohrne a u jeho současného zaměstnavatele je také plno. Předpokládá se, že Sergio Pérez zůstane, protože díky němu přitéká do týmu velký balík peněz, a druhou sedačku obsadí syn majitele týmu Lawrence Strolla, Lance.

Esteban Ocon to nemá jednoduché…https://t.co/oRjW00thSV

— SvětFormule.cz (@svetformule) 6. září 2018

Objevila se teorie, že by 22letý závodník mohl mít roční pauzu, aby se pak vrátil s továrním týmem Mercedes. Tuto spekulaci částečně potvrdil i sám Ocon v rozhovoru pro Motorsport-Total.com. Stříbrné šípy s ním mají totiž nějaké zaječí úmysly.

„Chtěli, abych nasbíral ještě více zkušeností, než toto auto dostanu. To už vím delší dobu. Musím následovat moje cíle.“

Nicméně jej nepřekvapilo, že německá stáj prodloužila ještě před letní přestávkou s Valtterim Bottasem, protože jej o celém průběhu informovali.

Cítil se před tím, než Mercedes s Finem podepsal, že je na něj vyvíjen nějaký tlak? „Vůbec jsem se tím nezabýval. Nejezdím s nožem a krku,“ řekl pilot Force Indie, kterému aktuálně patří 11. místo, přičemž jej dělí od desátého Péreze pouze jeden bod. „Nenacházím se v jeho (Bottasově) situaci, ve které jezdím za každou cenu tak, abych na sebe upoutal pozornost a musel v závodě riskovat.“

 

Sdílejte na:
Zavřít