Verstappenův výsledek ukazuje, že nový motor má potenciál, říká Renault

Verstappenův výsledek ukazuje, že nový motor má potenciál, říká Renault

Renault brání svoji novou verzi pohonné jednotky označovanou jako „Specifikace C“, druhé místo Maxe Verstappena ve Velké ceně Singapuru podle něj totiž dokazuje její potenciál, přestože francouzský výrobce ví, že bylo její nasazení provázeno řadou problémů.

Šéf oddělení motorsportu Renaultu Cyril Abiteboul se nechal slyšet, že druhé místo Maxe Verstappena v nočním závodě v Singapuru je ospravedlněním nové specifikace francouzské pohonné jednotky, která však zatím „není perfektní“.

Jelikož ani tovární tým Renaultu, ani McLaren tzv. „Spec C“ nepoužily, byli piloti Red Bullu jedinými, kdo s novou verzí v Singapuru závodil. Víkend byl ale protkán řadou problémů a nespokojeností s mapováním nové pohonné jednotky. Stáj z Milton Keynesu proto dokonce uvažuje, že se i za cenu penalizací vrátí zpátky k předchozí variantě.

19. září 2018

Abiteboul se však snaží reputaci zachránit: „Je to docela dobrá odměna (Verstappenovo druhé místo – pozn. redakce) za všechnu tu snahu, která byla vynaložena do Spec C, která víme, že vzhledem k okolnostem není perfektní.

Je ale vidět, že je schopna přinést důležitých extra 15 kW, tedy podle očekávání, a přesně to se děje. Myslím, že Daniel (Ricciardo) našel nějaký způsob, jak některá omezení toho mapování obejít. Max si po tomto víkendu možná také našel cestu. Ale upřímně, to nemá být práce jezdců, hledat způsob, jak pracovat s motorem, to je na nás.

Nicméně, bylo jasné, že se Spec C jsou spojena určitá rizika a my jako vždycky očekáváme, že je tato shoda všemi respektována.“

Navzdory tomu, že si Red Bull pohrává s myšlenkou vrátit se k předchozí variantě, Abiteboul slibuje, že specifikace C bude optimalizována.

„Samozřejmě, to mapování vyřešíme,“ řekl. „Mapování je ale také otázkou každé konkrétní trati, na kterou jedeme, pokusíme se zjistit, jak tomu přijít na kloub a pokusit se s Red Bullem odvést lepší spolupráci.“

15. září 2018

Sdílejte na:
Zavřít