Räikkönen penalizaci uniknul

Räikkönen penalizaci uniknul

Ferrari vyvázlo ze svého prohřešku nakonec s pokutou.

Kimi Räikkönen sice zajel nejrychlejší čas druhého bahrajnského volného tréninku, po jeho skončení se ovšem nad Finovou hlavou stahovala mračna v podobě hrozící penalizace pro start nedělního závodu z důvodu nebezpečného vypuštění na trať. „Iceman“ totiž opustil v závěru tréninku své mechaniky s uvolněným kolem. Nakonec ale na startu o pozice nepřijde.

FIA se totiž po slyšení stewardů rozhodla Kimiho za zmiňovaný prohřešek netrestat a porušení pravidel ze strany stáje z Maranella se rozhodla vyřešit udělením pokuty ve výši 5000 euro. „Stewardi si prohlédli video z Räikkönenovy zastávky v 19:14 a vyslechli zástupce týmů. Stewardi rozhodli, že auto bylo vypuštěno v nebezpečném stavu v rozporu s článkem 28.13b a že tým nařídil vůz okamžitě zastavit a jezdec zastavil co nejrychleji. V souladu s předchozími případy, kdy bylo auto zastaveno na trati, stewardi rozhodli, že penalizace v podobě ztráty pozic na startovním roštu nemůže být uplatněna a že tým učinil všechny vhodné kroky a udělil pokutu 5000 euro.

Zatímco Kimi Räikkönen penalizaci pro start závodu o fous unikl, Lewis Hamilton to samé říci nemůže. Zatímco v Melbourne zkomplikoval cestu obhájce titulu za vítězstvím virtuální safety car, v Bahrajnu mu hází klacky pod nohy výměna převodovky, kvůli které ztratí na startu nedělního závodu pět pozic.

Sdílejte na:
Zavřít