Čtvrtek v Monaku ovládl Red Bull, konkurence ztrácí přes půl sekundy

Čtvrtek v Monaku ovládl Red Bull, konkurence ztrácí přes půl sekundy

Red Bull ve čtvrtečních volných trénincích na Velkou cenu Monaka potvrdil předpokládanou roli favorita pro víkend v přístavním knížectví. Daniel Ricciardo byl autorem nejrychlejšího času v obou devadesátiminutovkách, zdatně mu přitom sekundoval týmový kolega Max Verstappen. Jezdci Ferrari a Mercedesu skončili s uctivými odstupy na dalších příčkách.

Daniel Ricciardo vstoupil ideálně do víkendu GP Monaka, když dokázal být nejrychlejší v obou volných trénincích. Ty se v monackém knížectví jezdí (ne)tradičně již ve čtvrtek. Australan, který v roce 2016 v ulicích Monte Carla přišel vlivem chyby svého týmu o vítězství, tak může s optimismem vyhlížet na šanci na reparát.

Právě monacká grand prix roku 2016 byla jedinou, ve které Red Bull v éře současných hybridních pohonných jednotek vybojoval pole position. Šanci na druhý zápis přitom podporuje druhý jezdec týmu Max Verstappen, který na svého kolegu v obou trénincích ztrácel pod dvě desetiny sekundy.

May 25, 2018

V prvním tréninku byl nejbližším konkurentem rudých býků Lewis Hamilton se svým mercedesem. Následovala dvojice Ferrari v pořadí Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen, kteří však ztráceli už téměř sekundu. Valtteri Bottas byl až za rychlým Carlosem Sainzem z Renaultu sedmý.

Odpoledne si třetí čas připsal loňský vítěz Vettel, na Ricciarda však ztratil 0,572 sekundy. Čtvrtý Hamilton a pátý Räikkönen byli už přibližně o sedm desetin pomalejší, Valtteri Bottas, jedoucí v přilbě vyvedené v barvách podle svého krajana Miky Häkkinena, dokonce osm desetin.

Zajímavý souboj se dá očekávat mezi továrním týmem Renaultu a jeho silným zákazníkem, týmem McLaren. Vozy těchto dvou stájí odpoledne obsadily zbývající pozice v první desítce v pořadí Nico Hülkenberg, Stoffel Vandoorne, Fernando Alonso a Carlos Sainz.

May 24, 2018

Sdílejte na:
Zavřít