Příští sezona opět bez GP Německa, jednání probíhala i s Nürburgringem

Příští sezona opět bez GP Německa, jednání probíhala i s Nürburgringem

S tradiční Velkou cenou u našich západních sousedů je to v posledních letech jak na houpačce. Hockenheimring je v kalendáři ob rok, o Nürburgringu nemluvě.

Ač se noví majitelé, Liberty Media, snaží o udržení starých tradičních tratí v kalendáři Formule 1, tak co se týká Grand Prix Německa, se jim tento cíl příliš nedaří plnit. Není to však zcela jejich chyba.

Dříve bylo zvykem, že se střídaly v Německu dva okruhy – jeden rok se závodilo na Nürburgringu a další zase na Hockenheimringu. Na okruhu v pohoří Eifel se jelo naposledy v roce 2013. Kvůli finančním potížím byl Nürburgring z kalendáře zcela vyškrtnutý, zatímco Hockenheimring hostí závody královny motorismu ob rok. Podle posledních informací, které přinesl německý Auto, Motor und Sport, se bude v tomto trendu pokračovat, neboť příští rok budou Sebastian Vettel či Nico Hülkenberg a Mercedes o svoji domácí Velkou cenu ochuzeni. A důvod je prostý: peníze. Údajně totiž organizátoři nepřistoupili ani na silně zredukovaný poplatek za konání GP.

Nicméně marketingový šéf okruhu Jörn Tiske potvrdil snahu o návrat Velké ceny v roce 2020. „V tomto roce se představy lišily a nemohli jsme najít žádný společný smluvní model. O to víc se těšíme na letošní závod,“ vysvětlil Tiske, jehož slova přinesl německý deník Bild.

Přichází v úvahu návrat F1 na Nürburgring?

Poslední Velkou cenu na okruhu nedaleko hradu Nürburg vyhrál v roce 2013 domácí hrdina Sebastian Vettel, který tehdy mířil v barvách Red Bullu už za svým čtvrtým a zatím posledním titulem mistra světa.

Bild informuje o tom, že Liberty Media letos jednala také s vedením Nürburgringu. Nad výsledkem jednání ovšem dodnes visí otazník. Majitel okruhu řekl: „Od jara 2017 jsme aktivně diksutovali s promotérem Formule 1, Liberty Media, a v březnu 2018 jsme znova představili modely pro budoucí spolupráci. Naše návrhy leží na stole. Nyní je na tahu Liberty Media.“

Sdílejte na:
Zavřít