Leclerc do Ferrari? Hotová věc, píší v Itálii. Räikkönena prý přesune do Sauberu ještě letos

Leclerc do Ferrari? Hotová věc, píší v Itálii. Räikkönena prý přesune do Sauberu ještě letos

Hodně divoké spekulace se spustily kolem budoucnosti jezdeckého složení Ferrari a hlavně mladičké hvězdičky Charlese Leclerca. Podle všeho má do italské stáje nakročeno od příštího roku, jiní však vidí šanci už letos.

O možném přestupu monackého závodníka Charlese Leclerca do týmu Ferrari jsme vás již informovali. Čerstvou spekulaci nyní podpořil italský La Gazzetta dello Sport, podle kterého je přesun mladého závodníka do Maranella hotovou záležitostí. Pilot Sauberu se prý stane kolegou Sebastiana Vettela od příští sezony, krýt jej bude dvouletý kontrakt na celkem pět milionů eur.

Italové to logicky nechávají bez komentáře, oficiálního potvrzení se máme dočkat v týdnu mezi závody ve Spa a na Monze. Načasování kolem Velké ceny Itálie by dávalo smysl, Ferrari si oznámení velkých novinek rádo nechává na domácí prostředí. Vzpomeňme první konec kariéry Michaela Schumachera a potvrzení Kimiho Räikkönena v roce 2006.

DOPORUČUJEME: Příští sezona opět bez VC Německa. Jednalo se i s Nürburgringem

Ovšem aby toho nebylo málo, světlo světa spatřila jedna ještě bláznivější spekulace. Leclerc by prý mohl finského závodníka Räikkönena nahradit už počínaje závodem v Belgii, přičemž Fin by putoval opačným směrem do Sauberu. Takové řešení měl navrhnout Sergio Marchionne, prezident Ferrari, kterému už s Icemanem došla trpělivost. Letos přitom předvádí obzvlášť dobré výsledky, o balík bodů přišel hlavně kvůli strastím, které nemohl ovlivnit.

Scénář prý počítá i s tím, že by Räikkönen závodní sedačku u Sauberu odmítl, v takovém případě by do švýcarského monopostu zamířil Antonio Giovinazzi. Také vám to přijde jako úlet?

Leclerc: Je to pocta

Spekulace už nenechal bez komentáře ani Leclerc, který se k horkému tématu rozpovídal krátce po příjezdu na rakouský Red Bull Ring: „Ferrari je mým snem již od dětských let. Když se mé jméno spojuje s tímto týmem, je to pro mě velká čest. Pro každého by to byla pocta,“ uvedl jezdec, který se ve francouzské kvalifikaci vyznamenal pěkným osmým místem a posléze desátou příčkou v závodě.

Leclerc patří mezi velké naděje šampionátu, jeho schopnosti vyzdvihl i Mika Häkkinen. Podle Fina dokonce pozvedl Sauber na úplně jinou úroveň. „Velmi dobře ví, jak z vozu dostat maximální výkon. V posledních pěti víkendech bodoval čtyřikrát. Je rychlý a konstantní, což je přesně to, co top týmy očekávají,“ řekl na adresu Monačana šampion z let 1998 a 1999.

Nechme se tedy překvapit, jak se celá situace kolem Leclerca, Räikkönena, Ferrari a Sauberu vyvine. Osobně se mi nejpravděpodobněji jeví první scénář, tedy Leclerc do Ferrari od příští sezony, přičemž Iceman dá šampionátu sbohem. Bylo by sympatické, kdyby Ferrari po letech dalo příležitost mladé nadějné pušce z vlastní líhně. Ale nezapomeňme, že svět F1 je plný nepředvídatelných událostí…

Myslíte si, že by měl Leclerc nahradit Kimiho Räikkönena?

Zveřejnil(a) SvětFormule.cz dne Čtvrtek 21. červen 2018

Sdílejte na:
Zavřít