Massa: Ferrari ztrácí vždy, když je pod tlakem

Massa: Ferrari ztrácí vždy, když je pod tlakem

Ferrari v posledních závodech zničehonic ztratilo tempo. Výsledkem je, že to, že ztrácí i boj o poháry mistrů světa. Podle Felipeho Massy za to může neustálý tlak na tým.

Lewis Hamilton se stane mistrem světa, pokud vyhraje a Vettel nebude lépe než třetí.

Massa, který závodil pro Ferrari v letech 2006 až 2013 si myslí, že konec sezóny vždy vytvoří na tým takový tlak, který poté nedokáže zvládat.

„Vyhráli jsme pohár konstruktérů v roce 2007 a 2008 také. Poté začalo mít Ferrari nějaké problémy, a už se nedokázalo vrátit zpátky k vítězství,“ řekl Massa pro motorsport.com.

„Možná když jsem odcházel ke konci roku 2013, byl to podobný pocit jako teď. Tlak, aby tým vyhrál, ale začali mít problém ten tlak zvládat. Začali mít problém s prací a efektivitou práce.

„Myslím si, že speciálně tento rok, i když ještě není rozhodnuto, tak zkrátka ztratili titul vlastní chybou. Udělali několik chyb ke konci boje o titul, protože pravděpodobně cítí větší tlak v porovnání s Mercedesem. Tým Mercedes na sebe má určitě mnohem menší tlak. I

„Mercedes vyhrál poslední čtyři roky. To jim dělá práci jednodušší, mají titul ve svých rukách. Na rozdíl od někoho, kdo potřebuje vyhrát. To všechno jen zvyšuje možnost chyb.“

Felipe Massa věří, že jedinou možností, jak získat titul pro tým Ferrari je, aby se vrátil do čela zase silný tým lidí v managementu.  Současné vedení prý nezvládá takové krizové situace.

„Myslím si, že potřebujete najít správný směr, jak pracovat, a hlavně v tichosti. Musíte se naprosto soustředit na to, co děláte.

„Je to opravdu dobrý a skvělý tým, a jejich auto funguje opravdu dobře. Nicméně je zde něco, co jim zkrátka chybí.“

Minulý týden pronesl bývalý technický šéf Ferrari Ross Brawn tvrzení, že tým se nedokáže srovnat od nešťastné smrti Sergia Marchionneho.

„Není pochyb o tom, že smrt Sergia Marchionneho nechala na týmu velkou prázdnosti. Je to opravdu šílené a nedá se ani pochopit, jaký význam to celé bude mít.

„Měl zkušenosti s mnoha krizemi v mých dobách u Ferrari. On zkrátka věděl, jak pracovat společně, dokázal zůstat neutrální, koukal se dopředu a nedělal moc chyb. Také dokázal hrát dobrou faleš.

„Jezdci, inženýři, a celý management vítězí a prohrávají společně. To je nepsané pravidlo každého sportu, nejen Formule 1. Všichni v Maranellu to vědí. Nyní je na čase vše otočit a dokončit sezónu ve velkém stylu,“ dodává bývalý inženýr týmu Ferrari.

Sdílejte na:
Zavřít