Arrivabene: Vettel hodně připomíná Michaela Schumachera

Arrivabene: Vettel hodně připomíná Michaela Schumachera

I když se zdá, že má Sebastian Vettel letošní titul prohraný, šéf Ferrari Maurizio Arrivabene věří, že se německému jezdci podaří dříve či později titul pro Ferrari získat.

Ferrari se od léta trápí s výkonem. Několik chyb předvedl jak Sebastian Vettel, tak i samotný tým Ferrari. Zdá se tak, že porazit Mercedes už je prakticky nemožné.

Italský tým stále čeká na první konstruktérský titul od roku 2008. Hamilton v posledních závodech dominoval, a tak se zdá, že už je vše jasné.

Nicméně Arrivabene věří, že i kdyby se to nepovedlo letos, tak v budoucnosti určitě. Tým počítá s Vettelem i do vzdálené budoucnosti.

„Sebastian hodně připomíná Michaela Schumachera. Řekl Arrivabene pro La Republica. 

„Když ho slyším, je to jako mluvit s Michaelem, co se týká rádiové komunikace.

„Už od dětství chtěl být v Maranellu. Jsem si jistý, že dříve, či později přiveze titul zpátky domů.“

Bývalý jezdec Jean Alesi vyjádřil názor, že pokud chce pilot získat titul, musí se vyhnout velkým chybám, které předvedl Vettel letos několikrát.

„V posledních závodech jsme byli překvapení, a zároveň naštváni za to, co se stalo. Nicméně Vettel nedělá chyby, protože je špatný, ale je pod velkým tlakem. Takže z toho všeho se může snadno udělat chyba.

„Momentálně ztratil on i tým trochu svůj směr. Nemusíme mluvit o tlaku na Ferrari, protože ten je zkrátka všude. Především díky novinářům a společnosti, kteří chtějí vidět, jak vítězí.“

Sdílejte na:
Zavřít