Wolff: Schumacher může uspět ve F1. Jestli s Mercedesem, to nevím

Wolff: Schumacher může uspět ve F1. Jestli s Mercedesem, to nevím

Syn sedminásobného mistra světa F1 Michaela Schumachera letos vyhrál evropskou Formuli 3, pro rok 2019 postupuje do Formule 2. V současné době však není chráněncem žádného juniorského programu.

Mick Schumacher může jednoho dne dosáhnout ve Formuli 1 velkých úspěchů a dát tak vzpomenout na svého otce, sedminásobného šampiona Michaela, jenž je dosud nejúspěšnějším pilotem královské kategorie motorsportu.

Řekl to na adresu mladého Němce Toto Wolff, šéf týmu Mercedes, pro který Mickův otec Michael závodil po svém návratu do Formule 1 v letech 2010 až 2012.

Schumacherův syn letos získal titul v evropské Formuli 3. Pro sezónu 2019 má jako jeden z prvních již zajištěno angažmá ve Formuli 2, závodit bude pro tým PREMA, který k mistrovským titulům v letech 2016 a 2017 dovedl Pierra Gaslyho a Charlese Leclerca.

Přestože je Mick Schumacher vzhledem ke svému jménu i úspěchům na trati jedním z nejsledovanějších mladých talentů, není zatím součástí juniorského programu, ačkoliv se o něj zajímají jak Mercedes, tak Ferrari.

„Letos vyhrál šampionát Formule 3 s motory Mercedes, což je skvělé, ale není součástí juniorského programu Mercedes-Benz,“ poznamenal Wolff.

„Nejdůležitější je dát mu čas. Má tenhle úžasný historický odkaz ve svém otci, který byl nejúspěšnějším závodníkem všech dob.

Vyhrál Formuli 3, odškrtl si tuhle kolonku, teď jde do Formule 2, což by v konkurenci mnoha zkušených závodníků mělo být znovu velice těžké.

Nemám žádné pochybnosti o tom, že má potenciál být úspěšným pilotem ve Formuli 1. Možná jednoho dne s námi, možná ne.“

27. listopadu 2018

Sám Toto Wolff letos vyjádřil určitou skepsi vůči juniorskému programu Mercedesu. Přestože totiž na jednu stranu dává příležitosti mladým pilotům, letos se podle jeho slov prokázal také jako překážka.

Esteban Ocon ani přes veškerou snahu a nesporný talent nedokázal získat angažmá pro sezónu 2019 a právě jeho vazby na Mercedes podle Wolffa mladému Francouzi u některých týmů zavřely dveře. V podobné situaci se přitom už letos ocitl Pascal Wehrlein, kterému se nepodařilo vrátit zpět do F1, z programu proto odchází.

Jediným juniorem Mercedesu, který má aktuálně zajištěné angažmá ve Formuli 1, je tak George Russell, jenž v příštím roce absolvuje svůj debut u týmu Williams.

Wolff přesto trvá na tom, že Mercedes by měl nadále podporovat mladé závodníky. Skrz jeho program přitom v minulosti prošel právě i Michael Schumacher.

Sdílejte na:
Zavřít